avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert tehnic judiciar evaluator
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert tehnic judiciar evaluator

Buna ziua.
Ma intereseaza sa devin expert tehnic judiciar in specialitatea Evaluare proprietatii imobiliare si/sau Evaluarea bunurilor mobile, insa din cate stiu ultimul examen a fost organizat de Ministerul de justitie in cursul anului 2007.
Imi poate spune cineva care sunt conditiile pentru a se organiza un nou examen?
Va multumesc pentru orice informatii care m-ar putea ajuta in acest sens.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:39, 5 August 2013
Organizarea examenului (interviului) pentru atribuirea calitatii de expert judiciar intra in atributiile Ministerului Justitiei care fixeaza datele desfasurarii examenelor (interviurulor). Dupa stiinta mea, in ultimii ani nu s-au mai organizat examene pentru atribuirea calitatii de expert judiciar, ci numai interviuri. Pentru inscrierea la interviu candidatul trebuie sa aibe cel putin una dintre urmatoarele grade didactice sau stiintifice: academician, profesor sau conferentiar universitar, doctor docent sau doctor in stiinte.
Pentru a va informa asupra datei la care sunt anuntate organizarea examenului (interviului) pentru atribuirea calitatii de expert judiciar rineti legatura cu Biroul pentru expertize judiciare din cadrul Tribunalul din judetul in care domiciliati.
Organizarea examenului pentru experti tehnici judiciari se anunta din timp de catre Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ, prin presa de specialitate juridica (exemplu juridice.ro) si se afiseaza anuntul la sediul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul din fiecare judet (prin acest birou se depune si dosarul care se intocmeste de catre candidat cu aceasta ocazie si se anunta eventuala programare la examen). Dupa o lunga perioada de timp, in care nu s-au organizat examene din nicio specializare, in 2012 s-a organizat examen pentru experti in specialitatea topo si geodezie. Din lipsa de fonduri (dupa explicatiile Biroului central de expertize) examenele se organizeaza pe rand, incepand cu specializarile cele mai solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert judiciar CRISTIAN59 CRISTIAN59 Cine poate sa devina expert judiciar , cum se poate ajunge sa profesezi in aceasta functie (care sunt pasii sa poti ajunge expert judiciar intr-un ... (vezi toată discuția)
Conditii profesie expert tehnic judiciar tudordan83 tudordan83 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt conditiile pentru a putea deveni expert tehnic judiciar in cadrul accidentelor rutiere. Trebuie sa ai la baza o ... (vezi toată discuția)
Interviu pentru acordarea calitatii de expert tehnic judiciar Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu In luna iunie anul curent se va organiza o sesiune de interviuri pentru atribuirea calitatii de expert tehnic judiciar. In comunicatul Ministerului Justitiei ... (vezi toată discuția)