1. Exista o custodie comuna cu domiciuliul stabil la tata. Mama locuieste in Anglia recasatorita cu toate actele in regula. A scos copilul din tara cu acordul tatalui si cu hartie notariala prin care se mentioneaza ca acesta isi va petrece vacanta de vara acolo.
2. Mama nu mai vrea sa returneze copilul pentru ca acesta din urma este traumatizat de femeia cu care tatal lui locuieste in prezent (fara acte, aceasta avand un copil din alta casatorie)
Intrebari:
1. Ce i se poate intampla mamei daca nu aduce inapoi copilul?
2. Exista posibilitatea de a-l tine acolo fara a-l mai trimite inapoi?
Mentionez ca deja copilul a fost inscris la o scoala acolo pentru anul care urmeaza.
I se intampla o plangere penala pentru nerespectarea planului parental continut de hotararea judecatoreasca, cu fireste, consecintele de rigoare
Art. 307 - Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Cred ca ar trebui sa va ganditi si la copil nu doar la repercursiunile faptei. Nu ati specificat varsta copilului insa ganditi-va ca acesta ar putea sa nu se acomodeze sau integreze intr-un sistem scolar din Anglia.Noutatea unei alte tari cu alte principii si alte moduri de trai poate sa-l fascineze , dar tot la fel de bine poate sa-i fie dor de tara lui si prietenii lui . Atunci ce ve-ti face? Cred ca ati putea vorbi cu tatal copilului (care va dat acceptul sa parasiti tara)despre traumele copilului si sa hotarati impreuna ce e mai bine pentru copil. Asa evitati orice problema din toate punctele de vedere.
Custodie
tecar_petruta
in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si ... (vezi toată discuția)
Program vizita
mmary
buna ziua, ce pot sa fac in cazul in care tatal nu respecta programul de vizita tine copilul mai mult la el si o ia fara sa-mi spuna? (vezi toată discuția)