avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

buna ziua, ce pot sa fac in cazul in care tatal nu respecta programul de vizita tine copilul mai mult la el si o ia fara sa-mi spuna?
Trebuie sa sesizati organele de politie cu o plangere penala...trebuie insa sa aveti martori.
Fapta este prevazuta de art.307 cod penal :
Art. 307. - Nerespectarea mãsurilor privind încredintarea minorului

Retinerea de cãtre un pãrinte a copilului sãu minor, fãrã consimtãmântul celuilalt pãrinte sau al persoanei cãreia i-a fost încredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amendã.

Cu aceeasi pedeapsã se sanctioneazã fapta persoanei cãreia i s-a încredintat minorul prin hotãrâre judecãtoreascã, spre crestere si educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre pãrinti sã aibã legãturi personale cu minorul, în conditiile stabilite de pãrti sau de cãtre organul competent.

Actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.

Împãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.

Daca minorul este doreste acest lucru nu aveti ce face.Mai bine incercati sa vorbiti cu tatal
incercati sa rezolvati pe cale amiabila prin procedura medierii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Custodie tecar_petruta tecar_petruta in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)