avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si fiul se iubesc foarte mult. desi mama a catigat copilul, acesta refuza sa se intoarca la mama. daca tatal nu duce copilul dupa expirarea
programului ce se intampla? dar dupa a treia plangere ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:03, 1 Ianuarie 2012
Art. 307 cod penal

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Ar trebui ca tata sa respecte acel program sau sa ceara marirea programului de vizita, nu e o solutie buna sa nu-l duca inapoi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita mmary mmary buna ziua, ce pot sa fac in cazul in care tatal nu respecta programul de vizita tine copilul mai mult la el si o ia fara sa-mi spuna? (vezi toată discuția)
Program vizita minor rokeru777 rokeru777 respectarea hotararii judecatoresti. in situatia in care exista o hotarare judecatoreasca care stabileste un program de vizita a minorului si aceasta nu este ... (vezi toată discuția)