avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura pentru intrare minor in tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura pentru intrare minor in tara

buna ziua am o intrebare nepoata mea e plecata din luna septembrie anul trecut in Italia cu copilu in virsta de 4 ani ,jumatate nepotul meu tatal copilului e arestat nu sint casatoriti civil cind a plecat a facut procura pe 4 luni acum vrea sa se intoarca in tara si am inteles ca nu poate scoate copilul din Italia pentru ca ii trebuie iar procura de la tata .Sint in impas cine ma poate ajuta cu un sfat ce trebuie sa fac sa poata veni cu copilul in tara multumesc anticipat celor care imi pot da un sfat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:13, 7 August 2013
Va trebui sa mearga un notar la el ca sa ii de iarasi procura.
Daca cel mic are pasaport romanesc, nu are nevoie de nimic altceva pt a veni in tara. Bineinteles ca apoi nu mai iese din Romania fara acordul tatalui sau o hot a instantei.
Nu are nevoie de procura sa se intoarca in tara, procura ii trebuia doar la iesirea din Romania.
problema e ca nu se poate trimite procura prin posta ,fax nu e valabil am citit ceva in care trebuie supralegalizata la ministerul de externe si trimisa de ei la consulat nu am inteles bine
are pasaport romanesc dar am inteles ca nu ii dau voie italieni sa plece cu copilul

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat copil minor melinaR melinaR buna ziua am o nepoata care e plecata cu copilul in italia de aproape un an si luna asata i -a expirat pasaportul copilului si procura de la tata ce acte ii ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Calatorie copil din italia in romania alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, sunt casatorita cu un cetatean italian,avem o fetita de 3 ani si vreau sa stiu daca ma poate opri sa aduc fetita in Romania de 4-5 ori pe an sa-si ... (vezi toată discuția)