avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare debite locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare debite locatari

cine întocmește dosarul pentru instanță , în vederea recuperării debitelor de la locatarii rau platnici, administratorul sau presedintele?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:02, 7 August 2013
De regula aceste dosare se intocmesc de catre administrator, presedintele fiind persoana care, dupa verificarea lor, procedeaza la semnarea cererilor de chemare in judecata sau a altor inscrisuri.
Doasarul ar trebui sa fie intocmit totusi de un avocat...daca va referiti la cine semneaza actiunea, acesta este Presedintele sau o persoana desemnata de acesta din cadrul Asociatiei!
L nr 230/2007 Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.



Dosarul se intocmeste si de catre administrator (el are toate documentele, listele de plata, fisa fiecarui apartament, penalizarile, etc.), dar este semnat de presedinte.
Cererea catre judecatorie poate fi scrisa de oricine se pricepe (membru sau nemembru in asociatie, prieten, vecin, cunostinta, inspiratie de pe avocatnet...) dar de semnat (asumat) trebuie sa o semneze presedintele asociatiei. Daca presedintele incheie contract cu un avocat atunci avocatul semnaeza, adica scrie in finalul cererii "Ixulescu Ion, presedinte asociatie, prin avocat Ionescu..."
La cererea de chemare in judecata se anexeaza cateva inscrisuri care se iau din asociatie, se intocmesc de cei care lucreaza in mod curent cu ele: liste de plata, calcul penalizari, copii act de infiintare a asociatiei, proces verbal de stabilire a procentului de penalizari... Acestea siunt, de regula, copii ale documentelor ce exista deja in dosarele asociatiei. Aceste copii le poate face oricine are dosarele: adminstratorul, presedintele, cenzorul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adminstrator de asociatie la proces Tonyde Tonyde Buna ziua. Sunt in proces cu Asociatia intr-o speta. La primul termen, din partea Asociatiei s-a prezentat adminstratorul. Administratorul e un angajat al ... (vezi toată discuția)
Administratie asociatie timpuriu timpuriu in cazul in care asociatia are contract cu o fitma de contabilitate care are cod CAEN 6832 si are si adiministrator ,firma de contabilitate semneaza pentru ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)