avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de Presedintele Asociatiei ?

In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui Asociatiei de Proprietari. Este legal ? Am motive sa cred ca noua Presedinta nici nu-i de acord cu anumite nereguli, nici nu doreste sa "se strice" cu vechii...din imobil, cenzor...etc. Si asa, nu semneaza.......In fine. Intrebarea ramane: este legal, sau nu ?
Cel mai recent răspuns: lorena_dana , utilizator 17:51, 3 Martie 2017
Listele de intretinere sunt semnate si stampilate de catre presedinte, conform Legii 230/2007:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
f) supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare;
j) stabileste sistemul propriu de penalizari ale asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;
k) avizeaza documentele asociatiei de proprietari;


Iata ce prevede HG 1588/2007:
Art. 32. -
(2) Repartizarea cheltuielilor sau a obligaţiilor financiare pe fiecare proprietate individuală revine administratorului, în cadrul contractului încheiat cu reprezentantul asociaţiei de proprietari a condominiului. Lista de plată se semnează de administrator şi de un membru al comisiei de cenzori şi se aprobă de preşedinte prin semnătură şi aplicarea ştampilei asociaţiei, persoanele semnatare certificând şi răspunzând de corectitudinea listei de plată.
Va multumesc pentru raspuns. Acest aspect i l-am explicat si eu Presedintei, care pare bine intentionata , dar "aeriana" in ale administratiei, fapt de care profita cenzorul si administratorul....(doamne...). I-am atras atentia ca , intrand in acest "joc" are si dansa raspundere asupra corectitudinii intocmirii listei. Deocamdata, mi-a dat dreptate cu privire la cele semnalate de mine si mi-a promis ca vineri va intruni comitetul de urgnta pentru a discuta despre caz. Din pacate, ea este...singura, nou venita in imobil, ca si mine,iar restul comitetului sunt aceeasi "bravi" ce au fost si sunt...si care au condus Asociatia de...o viata..Vom vedea. Va multumesc din nou.
Lista afisata la intretinere trebuie sa fie neaparat semnata de adminstrator,cenzor si presedinte nu?pe lista afisata la mine pe scara nu este semnata deloc,este normal?
Nu este normal,iar daca lipsesc aceste semnaturi cotele de intretinere practic nici nu ar trebui incasate. Inseamna ca nimeni nu a verificat acele liste .

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere afisata fara controlul dosarului lucian1964 lucian1964 Buna ziua, Ce repercusiuni pot apare asupra Presedintelui de asociatie proprietari,daca nu ia masuri asupra administratorului care afiseaza listele de ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari-urgent irinaalina irinaalina Buna ziua, Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este ... (vezi toată discuția)
Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ? neri neri Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o ... (vezi toată discuția)