avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcare grava a dreptului de informare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcare grava a dreptului de informare

Buna ziua,

Sunt in recurs la divort cu sotul si din pacate, fetita este la el.
A internat copila in spital fara sa ma anunte si acum spitalul refuza sa-mi dea copie dupa foaia de observatie a fetitei, desi am formulat in scris cerere de informatii medicale, la care am atasat copie dupa cartea mea de identitate si dupa certificatul ei de nastere.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, cum as putea obliga spitalul sa-mi furnizeze informatiile in cauza....printr-o actiune la instanta de contencios administrativ|?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:48, 13 August 2013
Vorbiti despre recursul la divort insa nu vorbiti despre autoritatea parinteasca asupra copilului. Este comuna sau este exercitata numai de catre unul dintre parinti?

In ceea ce priveste foaia de observatie ma indoiesc ca este necesar un proces in instanta. Daca la expirarea celor 30 de zile de la depunerea cererii nu vi se furnizeaza copia faceti o reclamatie in la Ministerul Sanatatii.
In prezent, autoritatea parinteasca este exercitata in comun de catre ambii parinti.
As dori totusi sa stiu daca exista si o alta cale, decat aceea de a reclama la Ministerul Sanatatii.
Dreptul la informare il au ambii parinti.
Probabil ca exista o problema legata de confidentialitatea legata de exercitarea serviciilor medicale insa acesta nu este de maniera de a va eradica dreptul la informare in calitate de parinte din moment ce ambii parinti au drepturi egale.

Probabil ca daca nu veti rezolva cu o cerere scrisa la spital va trebui sa sesizati Ministerul Sanatatii.
pana la Minister incercati Directia de Sanatate Publica din orasul in care domiciliati si conducerea spitalului.Este un abuz daca lucrurile stau asa cum ati spus.
Si mie imi pare abuz daca nu au text de lege expres pe aceasta interdictie la informarea parintelui.
Poate merge direct la minister ca sa castige timp.
Daca vrea prces trebuie sa caute o abordare pentru proces dar e vrba de procedura scrisa si omul se grabeste...

Alte discuții în legătură

Internare minor dupa divort claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, As avea o intrebare referitoare la situatia de dupa divort cu minori daca este obligatoriu prin lege in a anunta pe celalalt parinte de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Custodie PodarDumitrita91 PodarDumitrita91 Am si eu o problema ,sper sa ma puteti ajuta. Am o fetita de 2 ani si am un sot care ma bate daca deschid gura sau nu imi convine ce spune el , ce hotaraste el ... (vezi toată discuția)
Custodie crazy_kyky crazy_kyky am divortat in iunie 2015, amiabil... dpdv legal fostul sot are copilul in weekenduri si in vacante cu accordul mamei.. precizez ca nu am probleme cu fostul ... (vezi toată discuția)