avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire contract de vanzare/cumparare teren agricol ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire contract de vanzare/cumparare teren agricol intravilan

Buna ziua,
In urma cu cateva zile am cumparat o bucata de teren intravilan la tara, categoria teren arabil. In ziua cand am fost la notar pentru semnarea actelor finale, vanzatorul m-a rugat sa-l las sa-si stranga la toamna, cultura de porumb care era pe teren la momentul vanzarii. I-am spus ca sunt de acord, nu este nici un fel de problema, drept urmare notarul a trecut in contractul de vanzare-cumparare la final, acest lucru: faptul ca eu, cumparatorul, „sunt de acord ca vanzatorul sa recolteze porumbul de pe acest teren”.
In prezent, intrebarea mea este: daca peste cativa ani eu voi vrea la randul meu sa vand acest teren, aceasta ultima propozitie (cu acordul meu privind recoltarea porumbului de catre vanzator) ar putea sa ma impiedice sa vand terenul respectiv? Si intreb acest lucru pentru ca am auzit tot felul de povesti si intamplari pe la colegi cu astfel de clauze ascunse in contracte si care au constituit piedici ulterioare in vanzarea terenurilor/bunurilor respective. Inclusiv in cazul meu, notarul a descoperit in ultimul moment o sulta de vreo 200 de lei pe care o avea proprietarul catre fosta sa sotie… (nu mai intru in detalii…) dar care s-a rezolvat cu o declaratie notariala a sotiei…

Va multumesc anticipat pentru amabilitate si pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: bog-dan , utilizator 13:56, 9 Septembrie 2013
Nu are nimeni nici un raspuns pentru mine? O idee? Nimic, nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare clauza/prevedere contract de vanzare-cumparare teren bog-dan bog-dan Buna ziua, In urma cu vreo 2 luni de zile am cumparat o bucata de teren intravilan la tara, categoria teren arabil. In ziua cand am fost la notar pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol Elenaalexandra87 Elenaalexandra87 Buna ziua, Un contract de arenda valabil este anulat de la sine daca se schimba proprietarul pământului? Acel pământ a fost cumpărat acum de o altă ... (vezi toată discuția)