avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil, procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil, procedura

Buna seara am si eu o intrebare cum sa procedez sa depun actele pentru divort suntem casatoriti de 4 ani avem un copil de 5 luni nu avem bunuri in comun am locuit pana acum cu parintii mei si din cauza neintelegerii am hotarat sa ne despartim as vrea sa stiu cum pot sa depun actele fara un avocat pentru ca numi permit sa platesc unul si cum sa procedez pentru pensia alimentara el nu lucreaza cu carte de munca va beneficia copilul de pensie?O seara buna
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:18, 18 August 2013
Redactati actiune de divort si o depuneti impreuna cu certificatele de casatorie in original si cel de nastere in copie certificata.
La pensie va fi obligat dar va plati cand va avea bani.
multumesc de raspuns as putea sa renunt la pensia alimentara cu conditia ca el sa nu mai aiba nici un drept asupra copilului nici macar program de vizita credeti ca imi va aproba instanta asa ceva.eu n
Cred ca asta o puteti face intre voi dar daca el nubare niciun ban nu cred ca are sens sa renunte...
Ma refer la intelegerea voastra.
Instanta nu va aproba asa ceva. Pensia de intretinere este un drept al copilului asupra caruia Dvs nu puteti dispune iar autoritatea parinteasca se exercita in comun si numai in cazuri strict prevazute de lege ea poate fi exercitata numai de unul dintre parinti.
Instanta poate admite autoritatea exclusiva unica dar numai daca sotul este de acord si vine la proces.
In caz contrar nu exista nicio sansa.

Poate ca nu este bine sa va grabiti cu procesul.
Ar fi mai bine sa asteptati un moment mai prielnic din toate punctele de vedere...

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)