avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

matusa mea a deschis succesiune pt. sotul ei in 1997 a trecut mostenitorii adica fratii lui ,deoarece nu au avut copiii
nu sau prezentat in termen de 6 luni si ia mai citat odata nu sau prezentat nici de data asta .
A mers la ei si iau spus ca ei nu vin ca nu au nevoie de nimic si sa se descurce cum poate sa incheie succesiunea.
La un an si jumatate a decedat si ea dar nu au facut nici un testament.
eu sunt nepoata lor am intretinut si am platit tot ce era de platit inclusiv ca eu iam ingropat .au trecut 12 ani de la decesul unchiului meu si nici acum nu sa incheiat succesiunea. Intrebarea este exista un anumit termen sa se inchida succesiunea de la sine sa o pot deschide pe amatusii mele?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:05, 18 Martie 2009
Nu există un astfel de termen. Solicitaţi notarului public de la ultimul domiciliu al defunctei dezbaterea succesiunii după mătuşa dumneavoastră. Odată cu succesiunea după aceasta se va dezbate şi succesiunea după defunctul ei soţ. Dacă fraţii defunctului sau alte rude colaterale nu au acceptat succesiunea, notarul va constata că soţia a fost unicul lui moştenitor. Averea mătuşii (împreună cu tot ce a moştenit de la soţul ei) va reveni moştenitorilor acesteia. Dacă sunteţi singurul moştenitor, cu atît mai bine.
in cazul acesta s-ar putea ca notarul sa varecomande calea instantei, daca sunt si alti mostenitori care nu se prezinta la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua matusa mea (din partea tatalui meu) a murit anul trecut ... mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Matusa mea (din partea tatalui meu) a murit anul trecut si nu a facut succesiunea dupa sotul dumneaei care a murit acum 5 ani. Nu au avut copii. Au ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)