avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Matusa mea (din partea tatalui meu) a murit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Matusa mea (din partea tatalui meu) a murit anul trecut ...

Buna ziua
Matusa mea (din partea tatalui meu) a murit anul trecut si nu a facut succesiunea dupa sotul dumneaei care a murit acum 5 ani. Nu au avut copii. Au facut un testament si si-au lasat unul altuia averea.
Matusa nu mai are nici un frate in viata, doar 5 nepoti (de la fratii ei). Sotul ei a avut 5 frati, dar nu stim cati mai traiesc si unde sunt. Stim doar de 2 nepoti care traiesc (nepoti de la unul dintre fratii dumnealui).
La notariatul unde am deschis succesiunea ne-au cerut 2 martori, care sa nu faca parte din familie si care sa fi cunoscut familia unchiului. Nu avem de unde sa luam. Nici macar nu stim unde sunt ingropati, pentru ca de la nepoate am aflat ca ar fi murit toti fratii.
Intrebarile mele sunt:
1. Care sunt de fapt mostenitorii.
2. Cum putem sa rezolvam succesiunea( de fapt prima succesiune, cea dupa sotul matusii mele) in acest caz pentru ca ne-am blocat in acest punct. Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:16, 1 Noiembrie 2022
1. Pe unchi îl moștenește mătușa (în baza testamentului), iar pe mătușa, nepoții de la frații decedati înaintea ei.
2. Căutați martori. Fără, nu puteți rezolva la notar.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)
Mostenire ofeliab ofeliab Buna seara, As dori sa aflu daca este posibil ca o nepoata dupa frate sa participe la mostenirea unchiului alaturi de sotia acestuia? Fratele este decedat , ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)