avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Siguranta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Siguranta la locul de munca

Buna seara. Am o problema la locul de munca si va rog sa ma ajutati oferindu-mi o solutie caci nu stiu unde ma pot adresa. Un coleg de serviciu ma agreseaza verbal in timpul programului, ma ameninta cu moartea, ma urmareste atunci cand el este liber si eu sunt in serviciu. Am anuntat conducera institutiei, am facut si scris dar nu se rezolva nimic. Exista si plangere penala la adresa acestuia si totusi , de aproximativ 9 luni traiesc in stres si frica.
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 11:47, 2 Septembrie 2013
In mod normal in RI al fiecarui angajator ar trebui ca astfel de fapte sa fie considerate ca abateri disciplinare si sa faca obiectul unei cercetari disciplinare. Daca ati facut sesizarea in scris, ce raspuns ati primit?
Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare. Obligatia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispozitiilor legale, iar pe de alta parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacra principiul egalitatii de tratament, precum şi din dispozitiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnitatii şi conştiintei salariatului.

Asadar, incalcarea normelor de comportament de catre un angajat poate constitui un motiv de angajare a raspunderii disciplinare.

Pentru inceput va puteti lua masuri de siguranta (spray paralizant, aparat de electrosocuri etc.).
Il puteti filma (daca aveti un telefon mai performant) in timp ce va urmareste. Il puteti inregistra cu un reportofon stereo (unul costa intre 350-450 RON) cand va ameninta si agreseaza verbal.
Important este sa nu stie ca o faceti.
Foarte importanti sunt si martori.
In locul dumneavoastra, cu aceste probe, ma duceam la politie si la angajator si faceam plangere in fiecare zi avand in vedere ca de 9 luni stati in teroare.
Dar nu pricep cum de 9 luni de zile mai sunteti in viata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!!!! va supun atentiei urmatoarea speta: doi salariati ... Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!!! Va supun atentiei urmatoarea speta: Doi salariati ai societatii noastre, in timpul programului de lucru se deplaseaza, in interes de serviciu, ... (vezi toată discuția)
Agresiuni verbale cu nota sexuala NiculitaElenaAlina NiculitaElenaAlina Buna ziua, am o mare problema cu angajatorul care în săptămâna aceasta a venit băut la birou și ma agresat verbal cu cuvinte urâte. Ce pot face cu ... (vezi toată discuția)