avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog dati-mi ajutor, am termen pe 23.07.2014
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog dati-mi ajutor, am termen pe 23.07.2014

Un partener a solicitat unui BEJ executarea silita a unui BO prin executor in corespondenta purtata el recunoaste ca i-am achitat o parte de creanta
Eu am facut Contestatie la Executare,Desfiintarea Titlului Executoriu
Instanta mi-a comunicat ca trebuie sa platesc 1000lei La aceasta am facut cerere de reexaminare a taxei de timbru pentru care am achitat 20lei taxa de timbru ptr cererea de reexaminare a taxei
Cu 1zi inainte de termenul stabilit mi se comunica sa precizez natura cererii de reexaminare a modului de stabilire a taxei cf art200 alin 4 sau cerere de stabilire a tx cf art 39 alin1 din OG 80/2013
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 16:44, 21 Iulie 2014
Buna ziua,
Care este intrebarea dumneavoastra?
Nu inteleg ce precizari trebuie sa fac ca urmare a citatiei primite "Citare prin ag procedural. Pune in vedere petentei sa precizeze concret natura cererii formulate:cerere de rexaminare a incheierii de anulare pe art 200(4) sau cerere de reexaminare a modului de stabilire a taxei de timbru intemeiata pe art 39alin1 OG 80/2013 In situatia in care precizarea este in sensul cererii de reexaminare a incheiaerii de anulare,pune in vedere petentei sa achite tx 20lei pina la termenul acordat, sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata" Primita astazi 21.07.2014 ora 12.30 termen 23.07.12014 ora 8.30
Depinde doar de dvs. ce anume doriti sa obtineti prin cererea respectiva intrucat sunt doua cereri distincte, astfel:
1. Cererea pe art. 200 al. 4 Cpc, se refera la situatia in care contestatia la executare v-a fost anulata pentru neindeplinirea unor obligatii impuse de instanta (inclusiv neplata taxei de timbru), caz in care instanta anuleaza contestatia prin incheiere. Impotriva acestei incheierii, puteti formula cerere de reexaminare invocand motive de netemeinicie si nelegalitate a incheierii prin care s-a anulat actiunea. In acest caz, neaparat trebuie sa vi se fi fost anulata actiunea, altfel nu va incadrati in textul de lege.

2. Cererea de rexaminare intemeiata pe OUG80/13, se refera la contestarea modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, inainte de anularea cererii de catre instanta, mai exact in termen de 3 zile de la comunicarea taxei datorate.
Cf art 200 solutia a fost pronuntata cu cerere de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare lucru pe care l-am facut, am motivat de ce nu am cerut ajutor public judiciar si de ce nu am solicitat reexaminarea tx in termen Am aratat motivele pentru care nu am putut sa indeplinesc conditia de a achita suma solicitat de instanta.Iar cererea de reexaminare am formulat-o in temeiul art 200(4)
Nu inteleg ce trebuie sa precizez si daca mai trebuie sa achit inca 20lei in afara de cei 20lei pe care i-am achitat
Va multumesc mult de tot Nu vreau sa mi se anuleze contestatia la executare si desfiintarea titlului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare somatie de plata do_re_mi do_re_mi Buna ziua, La inceputul lui 2015 am depus o ordonanta de plata, la Judecatoria Sector 1, pentru un debit ce consta numai in penalitati de plata inregistrate ... (vezi toată discuția)