avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... FETITA MEA REFUZA SA SE INTOARCA LA MAMA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

FETITA MEA REFUZA SA SE INTOARCA LA MAMA

Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate intampla, sau ce ma indrumati sa fac , daca fetita mea in varsta de 9 ani refuza sa se intoarca la mama??. si anume:
Sunt tatal unei fetite de 9 ani , cand fetita mea avea 1 an , mama ei a decis sa plece in italia pentru o perioada relativ scurta(3 luni),lucrurile nu au fost asa si ea a hotarat sa nu se mai intoarca , ba mai mult ne-a parasit. Pana la varsta de 6 ani fetita a locuit cu mine in Romania, iar mama ei nu sa mai intors decat o singura data pentru 2 saptamani cand fiica mea avea 3 ani.Pana la acest moment fiica mea nu a-si cunoastea mama decat din povestirile mele si din fotografii, la fel si dupa vizita mamei de 2 saptamani in Romania fiica mea a ramas forte rece si distanta fata de ea. Dupa acest moment eu am cunoscut o fata cu care m-am casatorit si suntem in continuare impreuna, cu care fiica mea a avut o relatie foarte buna si pe care a acceptat-o ca fiind mama sa.Dupa ce m-am casatorit situatia sa schimbat si mama biologica a fiicei mele ma dat in judecata cerand custodia fetitei pe teritoriul Italiei. Instanta de fond ia respins cererea ca fiind nefondata , mi-a incredintat mie copilul spre crestere si educare si a obligato pe aceasta la plata unei alocatii de sprijin ,.... alocatie pe care nu a platito niciodata. Cu toate acestea la apel lucrurile sau intors in favoarea ei si instanta ia incredintat ei copilul pe teritoriul Italie,.... fara ca situatia mea sociala si materiala sa se fi schimbat in vreu fel de la inceputul procesului pe fond si pana la apel. Instanta de apel apreciind interesul si efortul meu in cresterea si educarea copilului, dar a decis ca fetita sa ai fie incredintata mamei... probabil numai pentru faptul ca ea exista, si nu e disparuta sau decedata. In acel moment am fost foarte suparat pe instanta care a hotarat acest lucru si am hotarat sa renunt la a ma mai judeca in continuare. Atunci am hotarat de comun acord , ca fiica noastra sa locuiasca in cu ea in Italia ,iar in schimbul dreptului meu la recurs aceasta sa accepte un program de vizita pe care impreuna l-am formulat asistati de avocata ei, asa sa intamplat am facut acea conventie in fata notarului iar cu aceasta am mers si am depuso la judecatorie , si asa sa terminat procesul. De atunci cand fiica mea avea 6 ani ..respectiv 2010 fiica mea locuieste in Italia cu mama ei.
Problema mea actuala este urmatoarea : fiica mea este acum la mine (la Londra) pe perioada vacantei (respectiv programul de vizita), si nu vrea sa se mai intoarca la mama ei din mai multe motive , eu inca din 2010 dupa ce am incheiat procesul m-am mutat si locuiaes la LONDRA, avand statut de rezident cu acte in regula. Motivele pt care fiica mea vrea vrea sa sa ramana la mine sunt multe :
-are un fratior din partea mea in varsta de 9 luni pe care acum la cunoscut si de care nu ar vrea sa se desparta (mentionez ca este unicul frate pe care al are din partea ambilor parinti..nu mai are alt frate sau sora).
-se simte mult mai atasata de mine decat de mama ei( lucru pe care fiica mea mi la impartasit)
-a-si doreste sa mearga la scoala aici (lucru pe care chiar mama ei i la sugerat si impartasit... cum ca ar fi bine sa urmeze o scoala la Londra... dar i-a promis ca de la anul o va lasa sa se mute la mine si sa inceapa scoala aici...lucru care ia starnit interes fiicei mele , iar aceasta nu vrea sa mai astepte pana la anul)
-mama ei o bate in mod frecvent (lucru pe care eu nu l-am facut niciodata)
-nu o ajuta la teme
-inca de cand sa mutat in Italia sta de mute ori singura acasa ore intregi si ai este frica
Acestea sunt unele din motivele fiicei mele pt care vrea sa ramana la mine.
Motivele mele pt care eu nu as mai dori ca fiia mea sa locuiasca cu mama ei sunt:
-asista la certuri dintre mama ei si concubinul acesteia(mi-a spus cum ca iar fi spus concubinul acesteia la un moment dat ca ,,daca se mai zbiara o arunca de la etaj''
-se cearta in mod frecvent cu concubinul pe problema banilor
-concubinul acesteia are doi copii( un baiat si o fata mai mari decat fiica mea..baiatul 13 ani iar fata aproape 19 ani), si acestia ai spun mereu fiicei mele cum ca mama ei este nebuna
-a auzit in repetate randuri cum concubinul acesteia o indeamna sa mearga la psiholog
-in relatia mamei ei se vorbeste cam tot timpul de despartire- separare si atunci copii concubinului rad de fiica mea spunandui ca ne pare rau pt tine daca parintii nostri se despart tu vei ramane cu nebuna aceasta(nebuna fiind mama ei)
- mi-a povestit cum ca mama ei sa batut cu fiica concubinului
- mi-a spus fiica mea cum ca fiica concubinului si-ar dori sa o omoare pe mama ei (mama fiicei mele) noaptea prin somn cu cutitul cel mai mare din bucatarie(lucru pe care fiica mea nu i la spus mamei ei)
- mi- a povestit fiica mea cum ca: fiica concubinului are un amant de 47 ani , iar aceasta este cu el de cand avea doar 16 ani(acum are 18 spre 19ani), acesta este chiar profesorul de bascet al acesteia, iar sub pretextul ca merge la baschet aceasta o lua si pe fiica mea cu ea inca din luna februarie 2012 si pana anul acesta(ajungand la sala de baschet cu 1ora-2 ore inainte de a se aduna toti copii..in sala de baschet fiind doar ele doua si profesorul), sala de baschet fiind undeva in afara orasului la jumatate de ora de mers cu autobuzul;, ...acesta fiind un lucru foarte grav pentru mine deoarece tatal acestei fete nu stia despre relatia acestora(i-am informat eu despre acest lucru)
-este lasata sa mearga la pscina nesupravegheata de un adult
-petrece foarte mult timp cu verisoara ei (fiica surorii mamei ei), in versta de 13 ani, care fumeaza de la varsta de 11 ani si ceva, chiar in casa in care locuieste fiica mea(respectiv in baie)
-aceasta verisoara a ei adopta stilul ,,EMO'' in Italia ai spun stilul ,,TRUZZI'', atat la imbracaminte cat si in comportament
-tot aceasta verisoara in anul 2011 sau 2012 nu mai retine exact fiica mea , intetiona sa se arunce de la etajul doi din camera mamei fiicei mele, ulterior oprindo fratele vitreg al acesteia si cu fiica concubinului mamei fiicei mele, ( fiica mea nefiind de fata... dar auzind galagie sa dus si ea in acea camera care era la acelasi etaj ), dupa care a asistat in continuarte la discutiile adolescentilor minori aflati acolo, si in continuare aceasta vroia sa recurga la alte modalitati de suicid , solicitandule celorlalti copii ...inclusiv fiicei mele sa ai aduca un cutit sa asi taie venele, lucru pe care copii nu l-au facut si nici acesteia nu i-au dat voie sa se duca( in tot acest timp mama fiicei mele si cu concubinul acesteia se aflau in locuinta si nu au auzit nimic, si nici in momentul acesta nu stiu de intentia acestei copile.
-tot in anul 2012 undeva in prima jumatate a anului, concubinul mamei fiicei mele intro discutie privata cu fiica mea ia spus fiicei, citez: ,,a-mi pare rau ca ai o mama asa de nebuna si eu sper spre binele tau in viitor sa pleci la tatal tau'', si lista ar putea continua.
Acestea fiind problemele cu care ma confrunt , as vrea sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac ca fiica mea sa locuiasca cu mine pt ca sincer va spun ai este frica se se mai intoarca la ea .
Va multumesc!!!





Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:27, 24 August 2013
Este foarte greu de zis ce poate sa iasa.
Daca fetita nu vrea dar instanta considera ca asa trebuie o sa aveti o viata foarte complicata.
In general aceste procese sunt foarte slabe sub aspect calitativ deoarece nu exista o judecata efectiva...
Nu stiu cat ii va pasa la instanta de motive...
Multumesc d-nle avocat, dar concret ce mi se poate intampla daca nu ai predau copilul la sfarsitul perioadei de vizita, iar daca incearca sa o ia cu forta iar copilul refuza sa plece cu ea .. nici o autoritate nu tine cont de doleantele copilului? De exemplu daca vine cu politia sau cu vreun executor judecatoresc , si cu toate acestea copilul se opune sa plece , nu se poate consemna de catre acestia si copilul sa ramana la mine pana la o posibila alta hotarare judedecatoreasca????
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
damian_lovesyou, utilizator
Dupa parerea mea ar trebui sa va angajati avocat care sa se ocupe de caz.

Executorii va pot pacali cu usurinta daca nu aveti avovat.
Ca paranteza va pot spune ca in timp ce exista o executare suspendata au executat o hotarare.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
Admin, administrator
Multumesc din nou d-nle avocat...cu siguranta a-mi voi angaja un aparator, ..... ce as dori sa va mai intreb , in cazul in care nu ai duc fetita la terminarea programului de vizita ..pot fi acuzat de rapire sau vreo alta fapta? ... repet fiica mea nu mai doreste sa se intoarca la mama ei, nu pot sa a-mi trimit copilul cu forta undeva unde nu a-si doreste , trebuie sa iau atitudine de ce i se intampla,. Si inca ceva hotararea a fost data de un tribunal Romanesc noi toti fiind cetateni Romani(doar cetatzeni Romani-nici unul cu dubla cetatenie),credeti ca se poate incepe un proces in alta tara Italia sau Anglia de exemplu, aici unde avem rezidente?sau macar a-mi pot angaja un avocat de aici din Anglia care sa ma apere?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
damian_lovesyou, utilizator
Nu va pot raspunde la ultimele intrebari, pot insa sa va detailez un caz: Cuplu cu copil traitori in Franta, mama unguroaica, tatal de religie musulmana (nu-mi amintesc cetatenia), mama a luat fetita si s-a intors in Ungaria, la dorinta fetitei, s-a apreciat rapire internationala si fetita a fost luata cu forta de la mama ei din Ungaria, mama in inchisoare, iar fetita a ajuns la spitalul de psihiatrie- legal si in interesul sau major.
Legea nu are suflet, iar slujitorii ei nici pe atat.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita minor damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, m-a adresez dv. cu o anumita problema in legatura cu un program de vizita minori, si anume: In urma unei relatii de aproape 10 ani dintre mine si ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma! relu30 relu30 Am o fetita in varsta de 6 ani. Pana la varsta de 5 ani a fost crescuta de mine impreuna cu mama mea la domiciliul meu. Anul trecut concubina a luat fetita si ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Alexandrucls320 Alexandrucls320 Buna seara ....cu mult respect as dorii sa aflu daca se poate cateva informatii importante in care sunt implicat ....Sunt in proces cu ex concubina mea pentru ... (vezi toată discuția)