avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare suspendare CCC1, in loc de prelungire ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare suspendare CCC1, in loc de prelungire suspendare pentru CC2

Va aduc in atentie urmatoarea situatie: Cu 20 zile inainte de finalizarea CCC1, angajata societatii naste cel de al 2-lea copil.
Ulterior am aflat ca trebuia facuta cerere de continurea a suspendarii si in urma deciziei conducerii societatii aceasta trecea direct in CCC2. Dar nestiind acest lucru, de la bun inceput, am procedat in felul urmator: am facut incetarea pt. CCC1, si am solicitat concediu de boala pentru diferenta de zile ramase din cele 42 din concediu de lauzie, urmand ca dupa angajata sa solicite un nou concediu si sa refacem toata procedura acordarii CCC2.
Avand in vedere modul gresit in care am solutionat aceasta situatie care sunt consecintele?
Mentionez ca inca angajata nu a adus foaia de boala, medicul de familie nu i-a emis-o inca. Avand in vedere cele aratate mai sus, in vederea corectarii greselii facute, ar fi mai bine sa renuntam la foia de boala, si incepand cu a doua zi dupa incetarea CCC1 sa trecem angajata in CCC2 si sa facem o noua suspendare a CIM. Sau e mai bine sa las lucrurile asa cum le-am gresit facut in prima faza?

Mentionez ca am operat incetarea suspendarii pt CCC1 IN REVISAL si in acest nu mai pot face nici o modificare.
1. - Ati procedat total gresit.
- In felul cum ati procedat dvs. i se va recalcula indemnizatia pentru CCC2 care va fi mai mica decat indemnizatia pentru CCC1 (va fi de 85% din ea).

2. - Salariata putea intra direct din CCC1 in CCC2 iar pe perioada de suprapunere ar mai fi beneficiat de inca 600 lei in plus peste indemnizatia pentru CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca indemniatia pentru CCC1.

3. Puteti anula incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) din Revisal si apoi sa inregistrati o cerere de prelungire a suspendarii CIM.

va multumesc, tare mult pentru ajutor.
Va rog sa mai ma ajutati in ceea ce priveste operarea anularii. Atunci cand incerc sa efectuez anulare suspendare, in revisal mi se deschide doar lista cu contractele care sunt suspendate, contractul angajatei in cauza nu figureaza in aceasta lista, deoarece aceasta a devenit activ in momentul in care am efectuat incetarea suspendarii pentru CCC1.

Se poate opera anularea incetarii suspendarii?cum?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aveti rabdare ca o sa va raspunda colegul "freeelis" care se pricepe la Revisal.
intre timp m-am documentat referitor la anularea incetarii suspendarii, din pacate versiunea curenta a revisalului nu permite acest lucru, neputand fi facuta nici un fel de corectie sau modificare cu privire la aceasta data. As putea sa imi indrept greseala intocmind o noua decizie de suspendare a cim pentru CCC2, incepand cu ziua urmatoare celei incetari suspendarii pentru CCC1? sau nu ajuta deloc?
1. Se poate face anularea incetarii suspendarii.
- Operatia de anulare a suspendarii unui contract se poate face apeland butonul "Anulare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Suspendare":
- Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi anulata suspendarea si se apasa butonul "Continuare".
- Se apasa butonul "Continuare" pentru a accesa urmatorul ecran cu informatii.
Se salveaza operatia efectuata .

2. Daca ati operat incetarea, atunc va trebui sa facei o noua decizie de suspendare a c.i.m. care sa-si produca efectele de la data incetarii suspendarii respective.

Alte discuții în legătură

Prelungire suspendare cim pentru ccc2 irinaancuta irinaancuta Buna seara. Am urmatoarea situatie: pe 10.11.2014 se termina suspendarea cim pt ccc1 si de pe 11.11.2014 trebuie sa prelungesc perioada suspendarii pana pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim cu cfp grigoree grigoree Buna seara, Am suspendat un CIM cu decizie de suspendare pe o perioada de 16 zile lucratoare conf. art. 54 in baza cererii facuta de salariat, am operat in ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare pentru ccc transmisa eronat in revisal econo econo Angajata a optat pentru 1 an ccc1.: 2012-2013. Persoana care a transmis suspendarea a transmis eronat perioada 2012-2014.Ce este de facut in acest caz pentru ... (vezi toată discuția)