avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Atacare Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Atacare Timbru de mediu

Buna ziua. As dori sa achizitionez o masina din strainatate cu o normal de poluare Euro3. Timbru de mediu se ridica la valoarea masinii poate chiar mai mult decat ar fi costul masinii. Am gasit un articol pe internet in care am citit ca in jud. teleorman s-a actionat in instanta si s-a castigat un proces prin care proprietarul masinii a inmatriculat masina fara plata taxei auto. Povestea pe scurt a fost ca un euro 3/4 ar fi un poluator mai mic decat noneuro sau euro1/2. Am sunat la un avocat de la mine din oras care mi-a inmatriculat ultima masina fara plata vechii taxe anul trecut si mi-a spus ca pe judetul cluj inca nu s-a castigat nici un proces cu timbrul de mediu. Chiar nu se poate face nimic cu plata timbrului de mediu sau momentan sunt oprite si actiunile in instanta din cauza partajului? Pe viitor ar fi posibil sa se inmatriculeze masini oriunde in romania daca, ca si in cazul procesului din teleorman o sa se actioneze in instanta vs plata timbrului de mediu? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru mediu ecowaterproiect ecowaterproiect Am o nelamurire Daca sunt in proces si momentan am inscris masina cu numere negre si certificat pe care scrie ca este inmatriculata masina provizoriu pana la ... (vezi toată discuția)
Pastrare masina pe proprietar de germania, cu numere de germania ruh01 ruh01 Buna ziua, Am primit o masina inmatriculata in Germnaia, proprietarul e in Germania si nu o mai foloseste. Taxa de timbru e de 6700 de euro, asa ca va dati ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare castigata in instanta Drujescu Drujescu Buna ziua.Am gasit o masina neimatriculata si vanzatorul spune ca are taxa de poluare castigata in instanta.Masina se poate inmatricula pe numele meu desi ... (vezi toată discuția)