avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fise post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fise post

Rugaminte: daca ma poate ajuta cineva cu fisa post pentru - ALPINIST UTILITAR si LACATUS CONSTRUCTII METALICE as fi recunoscator.
Multumiri anticipate :help:
horatiu.horia2008@gmail.com
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 15:38, 23 Martie 2009
FIªA POST NR. …………………./…………

1. Postul: LÃCÃTUª MECANIC;
2. Numele titularului: ......................................
3. Studii: liceu / scoala profesionala / atestat de calificare;
4. Se subordoneaza:
Director general .........................;
Director adjunct ...........................;
Director tehnic .............................;
Director executiv ..........................;
Responsabil managementul calitatii ...........................;
Sef punct lucru;
5. Inlocuieste pe: ……………………………;
6. Este înlocuit de: ........................................;
7. Limbi străine: nu este cazul;
8. Responsabilităţi şi sarcini specifice postului:

1.Răspunde de organizarea şi desfăşurarea activităţii la locul de muncă repartizat în cadrul punctului de lucru.
2.Construieste, monteaza si instaleaza diferite structuri metalice pe santierul de constructii;
3.Ajusteaza, asambleaza imbina, finiseaza, incadreaza usi, ferestre metalice in interiorul constructiei;
4.Ajută la executarea cofrajelor pentru turnarea betonului;
5.Confectioneaza panourile folosite la cofrag;
6.Executa constructii metalice cu caracter provizoriu sau definitive;
7.Ansamblează structurile metalice pentru schele;
8.Respecta intocmai sarcinile si indicatiile primite de la seful direct cu privire la procesul tehnologic si materialele folosite ( proportii, cantitati, calitate);
9.Respecta intocmai precizarile si indicatiile inscrise in proiectele de executie;
10.Executa lucrari de vopsitorie dupa caz;
11.Utilizeaza rational timpul de lucru si materialele, echipamentele de lucru din dotare;
12.Îndeplineste orice alte sarcini, activitati si atributii specifice trasate de conducerea executiva in legatura cu activitatea pe care o desfasoara;
13.Aduce la cunostinta sefului ierarhic orice disfunctionalitate ce pote sa apara in procesul muncii sau care poate afecta bunul mers al activitatii;
14.Ia masuri pentru gospodarirea rationala a energiei electrice, apei si a celorlalte materiale de consum utilizate;
15.Utilizeaza echipamentele, sculele si materialele puse la dispozitie de societate pentru executarea sarcinilor de serviciu;
16.Ia măsuri pentru evitarea întreruperilor, stagnărilor şi reducerea timpului neproductiv în activitatea ce o desfăşuraţi şi nu determinaţi întârzieri ale altor formaţii prin nepredarea frontului de lucru la data prevăzută.
17.Să respecte întocmai normele de tehnica securităţii muncii la locul de muncă, normele specifice de protecţia muncii la verificarea şi funcţionarea utilajelor de mică mecanizare şi alimentarea cu energie electrică a acestora.
18.Să îşi însuşească, să cunoască şi să aplice normele de protecţie a muncii şi de PSI din cadrul instructajelor lunare, conform fişelor de instruire şi a indicaţiilor responsabililormcu protecţia muncii.
19.Să utilizeze adecvat, conform indicaţiilor, echipamentele de lucru şi de protecţie de câte ori este nevoie, fără a face rabat de la norme.
20.Să asigure realizarea programului cantitativ zilnic astfel încât să vă realizaţi salariul negociat.
21.Răspunde de respectarea tehnologiilor de execuţie şi a instrucţiunilor de lucru pentru operaţiile care îi revin.
22.Să nu înceapă nici o lucrare fără acordul şefului punctului de lucru.
23.Să nu părăsească locul de muncă fără aprobarea şefului punctului de lucru şi fără a lăsa locul de muncă în ordine, utilajele în funcţiune sau sub stare de funcţiune.
24.Să respecte întocmai programul de lucru de 8 ore şi în cazul când beneficiarul impune un termen mai mic conform graficelor de execuţie, veţi prelungi programul la 10 sau 12 ore şi dacă este nevoie se va lucra şi sâmbăta, duminica sau alte sărbători legale, cu plata corespunzătoare numărului de ore lucrate. Refuzul de îndeplinire a acestui articol poate duce la rezilierea contractului de muncă a celor implicaţi.
25.Programul de lucru se va prelungi şi atunci când din diverse motive.
26.Să nu permită accesul persoanelor străine în incinta în care îşi desfăşoară activitatea.
27.Să nu consume băuturi alcoolice, ţigări, droguri în incinta punctului de lucru şi nici diferite medicamente care ar putea afecta capacitatea de concentrare sau lucrul la înălţime.
28.Faţă de ceilalţi salariaţi (ai beneficiarului sau ai altor subantreprenori) este necesară adoptarea unei conduite cuviincioase, de respect.
29.Să execute operaţiile repartizate de şeful de echipă sau şeful punctului de lucru, respectând toate indicaţiile şi măsurile, astfel încât rezultatul operaţiunii respective să corespundă cerinţelor solicitate.
30.Zilnic se vor executa cantităţile de lucrări conform graficelor sau comenzilor clienţilor, până la onorarea lor, indiferent dacă se depăşeşte sau nu programul normal de lucru.
31.Să ia măsuri de acordare de prim ajutor în caz de accident şi informaţi imediat conducerea.
32.Să nu introducă în procesul de fabricaţie, în operă sau la lucrările ce devin ascunse, materiale necorespunzătoare calitativ.
33.Să ia măsuri de depozitare corespunzătoare a materialelor, semifabricatelor atât la punctul de lucru cât şi în timpul transportului.
34.Să ia măsuri de remediere a deficienţelor constatate de către toţi cei care fac verificări (beneficiar, conducerea societăţii, inspecţia de calitate, protecţia muncii etc.) în concordanţă cu dispoziţiile şefului punctului de lucru.
35.Răspunde de calitatea execuţiei lucrărilor în conformitate cu procedurile tehnice, proceduri de sistem şi instrucţiuni de lucru, prevăzute în manualul calităţii.
36.Să gestioneze corespunzător materialele şi uneltele luate în primire.
37.Materialele se vor elibera pe baza bonului de consum în urma aprobării referatelor întocmite de către dv.
38.Toate documentele se vor întocmi în două exemplare din care unul se va înainta la şeful ierarhic şi unul se va păstra într-un dosar la dv.
39.Toate problemele importante se vor prezenta în scris şi se va aştepta o rezolvare în scris sau realizarea în mod direct a acestor măsuri.
Notă:
-Prezenta fisa a fost intocmita in 2 exemplare: ex1 pentru angajat si ex2 pentru angajator.
-Prezenta fisa este o anexa a Contractului Individual de Munca nr. ......../............. si ca atare neîndeplinirea cerinţelor specificate atrage după sine: mustrare, avertisment, sancţionarea cu diminuarea din salariu sau desfacerea contractului individual de muncă.
-Raspunde pentru faptele sale din punct de vedere disciplinar, material, civil, penal, pentru pagubele provocate unitatii prin executarea defectuasa a atributiilor sau neexecutarea acestora.
-Toate sarcinile prezentate nu sunt singulare, ele se completează cu Regulamentul de Ordine Interioară, Contractul Individual de muncă şi Contractul Colectiv de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post lacatus in constructii birta birta va rog o fisa post penru lacatus in constructii adresa email dragan_alx@ yahoo.com (vezi toată discuția)
Fisa post dulgher lorelayold76 lorelayold76 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de fisa postului pentru dulgher. :blush2: Va multumesc anticipat :vishenka: adreasa de email ... (vezi toată discuția)
Urgent fisa post sef echipa, daca se poate in domeniul constructiilor Eveline I Eveline I Am nevoie urgent de o fisa post pentru SEF ECHIPA , daca se poate in domeiul constructiilor, daca nu orice domeni , ptr o adaptare ulterioara. Adersa de e mail ... (vezi toată discuția)