avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent

Violenta domestica imbraca mai multe forme. De la santajuri zilnice, injuraturi, distorsionare a realitatii, punere in pericol a vietii partenerului si a copilului (urlete si amenintari in timp ce partenerul conduce, copiii pe bancheta din spate), amenintari pana la lovituri fizice si calcat efectiv in picioare.
CUM sa demonstrezi asa ceva?! Cum sa vii in instanta cu asa ceva?! Am deja doua accidente vasculare tranzitorii in interval de 3 luni. Copiii sunt permanent expusi unui limbaj si unei atitudini oribile. Problema mai grava e ca distorsioneaza realitatea. Exemplu abstract: "Te rog, da-mi o paine." Replica (urland): "Vrei sa-mi iei totul si sa ma lasi pe drumuri?!?! Nu mai pot trai cu tine in aceeasi casa" samd samd.
Exemplu concret: vara, cald, zi lunga, extenuanta de munca, ma opresc la o terasa (a doua oara vara asta) CU FRATELE MEU. Cand pun fundul pe scaun, sun si spun - sunt acolo, hai si tu. Urlete, scandal, toata seara, in telefon, la terasa, acasa. Am fost facuta betiva (am comandat o bere dupa mai bine de 3 luni in care am facut tratament si nu aveam voie sa ating alcool), mama denaturata care nu-si ingrijeste copiii si ii lasa flamanzi (copiii erau langa mine, la masa, la restaurant, tocmai comandasera mancare) samd samd samd. Sunt lucruri pe care nu stiu cum sa le contracarez. Nu le pot combate pentru ca nu au legatura cu realitatea.
Sunt DISPERATA. Un proces de divort cu partaj costa ENORM, raman fara nimic, desi am intrat cu ceva in casnicia asta.
De unde sa incep sa-mi fac ordine in viata?!
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 01:04, 9 Septembrie 2013
Incepeti de la suflet!
Va puteti face ordine in viata hotarand sa divortati,discutati cu un av sau mai multi (pt a va lamuri care sunt costurile,in nici un caz enorme)pregatiti-va martori care sa sustina motivele de divort ce vor fi formulate in actiune,totul depinde de dvs.Va puteti consola cu gandul ca si alte persoane au trecut prin astfel de probleme si au supravietuit unui divort.Succes.
Mai greu e sa va hotarati, sa alegeti drumul pe care veti merge, apoi veti fi uimita de cat de repede se simplifica totul. Important e ca aveti job, ca aveti sustinere din partea familiei dvs.
Cati ani au copiii si ce aveti de impartit ? Care e statutul casei unde locuiti ?
Exysta posibiLTATEA OBTINERII UNUI ORDIN DE PROTECTIEsi evacuarea pentru max. 6 luni asotului
Intr-adevar cel mai greu este sa luati decizia de a divorta. Va trebui sa va ganditi in primul rand la copii, la mediul in care traiesc zilnic si apoi si la dvs.

Luati legatura cu un avocat care sa va explice pasii, costurile nu sunt enorme pt divort, doar pt partaj se poate discuta de costuri mai consistente, in functie de bunurile comune partajabile. Nu este insa obligatoriu sa faceti partajul acum, acest tip de actiune este imprescriptibila. O veti putea depune dupa ce va linistiti si va restabiliti eventual situatia.

Ceea ce conteaza este sa va pastrati copii langa dvs, asta insemnand sa aveti o locuinta adecvata (chiar si cu chirie) si venituri cu care sa ii sustineti (chiar daca veti primi o pensie de intretinere de la tata).

Cat despre probe va fi usor de dovedit: aveti ca martori membri ai familiei, copiilor li se poate face o evaluare psihologica etc.

Alte discuții în legătură

Partaj ... dupa o viata de chin... catalina-v catalina-v Buna Ziua, Am citit cateva din problemele legate de partaj care au mai fost postate pe forum, dar nu am gasit un raspuns la problema mea. Dupa 30 de ani de ... (vezi toată discuția)
Divort fara dovezi? irinavasiliu irinavasiliu Am 44 de ani, 2 copii minori si sunt casatorita de 10 ani. De peste 5 ani, am foarte des certuri cu sotul, el acuzandu-ma de infidelitate. Eu pot doar sa ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac?? Rox2010 Rox2010 Buna ziua!! Sunt casatorita de 5 ani si traiesc in casa soțului meu impreuna cu baiatul de 10 ani si fetița de 5 ani intr-un sat in Banat!! Deși noi nu mai ... (vezi toată discuția)