avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea

buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi cabinet?? Sau poare reprezenta partea in instanta avocatul care a facut sedinta de informare??multumesc!
Parerea mea este ca nu se poate.
Daca in acelasi cabinet de avocatura unul este si mediator raspunsul este da: avocatul-mediator face informarea si colegul poate sa reprezine partea in instanta.
Daca avocatul face informarea si reprezinta in instanta partea ?....deondologic raspunsul este nu.
~ Conținut șters la cerere ~
In conditiile in care nu se ajunge la o anumita forma de consultatie juridica ar putea sa fie vorba de o posibila reprezentare in instanta insa problema este acolo unde atunci cand se discuta cu avocatul despre o anumita problema se ajunge la consultatie juridica.
In alti termeni, se poate presupune ca cel care merge sa expuna la avocat o problema juridica avocatul deja trage o anumita concluzie si cel care vine primul la el il consulta cu privire la problema.

Nici avocatul din cadrul aceluieasi cabinet nu poate sa acorde asistenta juridica in aceleasi conditii.

Problema in ambele cazuri este aceea ca pot avea loc anumite discutii care sa nu mai permita avocatului sa mai aiba dreptul de a acorda asistenta juridica in instanta.

Avocatul, mai inainte de a fi angajat de client nu poate discuta cu partea adversa.
Iar...daca o face mai inainte de a fi angajat ca avocat apar alte probleme care denota ramificatii juridice...
Buna seara .
Atat timp cat NCPC sau alte legi specifice, nu interzic acest lucru,avocatul care a participat la informarea privind medierea ,nu cred ca este incompatibil si pentru proces.
Cu stima,
Marius Bote .

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Câteva aspecte referitoare la procedura informãrii despre avantajele medierii ºi despre procedura medierii. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea este o procedură alternativă instanţei de judecată , prin care pot fi soluţionate pe cale amiabilă conflictele dintre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Avocat - procedura informare mediere adi_09 adi_09 Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ? (vezi toată discuția)