avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea

buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi cabinet?? Sau poare reprezenta partea in instanta avocatul care a facut sedinta de informare??multumesc!
Solicitarea in privinta reprezentarii uneia dintre parti poate surveni si ulterior sedintei de informare .
Este adevarat ca mediatorul este tinut de obligatiiile de impartialitate , neutralitate si confidentialitate , insa consider ca in cazul sedintei de informare , partile si mediatorul nu isi impartasesc informatii esentiale si absolut confidentiale . Asadar aceste principii nu sunt incalcate .
Ci in aceasta situatie , partile , sau una dintre parti , ar trebui doar sa completeze o cerere de mediere , eventual contract de premediere , prin care solicita invitarea celeilalte parti la mediere , aratand si obiectul medierii ... Dar nimic mai mult !
Iar daca partile ajung la sedinta de mediere in vederea informarii , in aceasta sedinta mediatorul , respectiv avocatul , le va vorbi partilor despre avantajele medierii si nimic mai mult !
Acum , referitor la acest lucru , nu stiu cat de bine va prezenta un avocat avantajele medierii , avand in vedere ca profesia lui este cu totul alta , iar daca partile doresc mediere , avocatul isi pierde un potential client !
In timp ce medierea ii scuteste pe clienti de un lung timp petrecut pe treptele tribunalului si de asemenea ii ajuta sa economiseasca sume de bani importante , pentru avocat nu are acelasi efect , ci dimpotriva medierea il lipseste de obiectul muncii .
Asadar , consider ca avocatul nu ar trebui sa mai poata reprezenta partile cu care a tinut sedinta de informare !

Insa , reglementaril legale in vigoare , nu il impiedica pe avocatul care tine sedinta de informare ( si doar atat ) , sa acorde asistenta juridica uneia dintre parti , atata timp cat in timpul sedintei nu au fost dezvaluite informatii esentiale referitoare la conflictul dintre parti , iar in urma sedintei partile aleg sa nu accepte medierea .
Cu atat mai mult avocatul partener al celui care a facut informarea este liber sa accepte reprezentarea oricareia dintre parti .

Pentru mai multe informatii puteti citi si [ link extern ] / .

Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Câteva aspecte referitoare la procedura informãrii despre avantajele medierii ºi despre procedura medierii. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea este o procedură alternativă instanţei de judecată , prin care pot fi soluţionate pe cale amiabilă conflictele dintre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Avocat - procedura informare mediere adi_09 adi_09 Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ? (vezi toată discuția)