avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Avocatul Mediator si prev.art.36 din L:192/06
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Avocatul Mediator si prev.art.36 din L:192/06

Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii.
Ma intereseaza in situatia avocatului care este si mediator, daca la biroul acestuia de mediator vine partea 1 care doreste sa solutionaze un conflict, incheind in acest sens un contract de premediere, iar dupa invitatia trimisa partea 2 nu raspunde invitatiei si nu se prezinta la mediator, poate avocatul (mediator in prezenta speta) sa reprezinte in instanta partea 1, pe litigiul care s-a dorit a fi mediat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters274841 , utilizator 20:05, 25 Februarie 2013
Conflictul a fost supus medierii... deci raspunsul este nu.
Buna seara. Nu sunt avocat, iar raspunsul meu se bazeaza pe cunostintele generale in domeniul stiintelor juridice dobandite in anii de facultate, precum si pe pregatirea de negociator Unul din principiile care trebuie respectate de mediatori este acela al impartialitatii. Intre cele doua functii descrise de dvs. - cea de mediator si cea de avocat - apare o problema de genul unui conflict de interese. Prin urmare, cel putin dpdv moral, avocatul respectiv ar avea o problema in cazul in care ar reprezenta in instanta una din partile implicate in procesul de mediere.
Totuşi, nu a avut loc medierea propriu-zisă, conflictul nu a fost supus medierii, ci unei proceduri premergătoare doar acestei proceduri. Dacă s-ar fi încheiat un contract de mediere , chiar dacă procedura nu s-ar fi finalizat, ar fi eşuat, contractul ar fi fost denunţat, etc., consider că atunci ar exista un conflict de interese . Dar este doar o opinie, sunt binevenite şi alte opinii , pentru lămurirea acestui aspect.
Multumesc legally!
Voi cere si un raspuns oficial, o opinie, de la CDM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Irina S., utilizator
consider ca in cazul expus de dvs exista premisele interventiei raspunderii disciplinare a mediatorului, activitatea de premediere fiind circumscrisa activitatii de mediere.

Alte discuții în legătură

Contract consultanta mediere pdmdaniel pdmdaniel De curand am primit o oferta pentru un contract de prestari servicii pentru reprezentarea firmei unde si lucrez in conflictele aparute (eu fiind mediator ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea ContSters299584 ContSters299584 buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Medierea si contractele pe care le poate incheia mediatorul ONEA21 ONEA21 cine poate sa- mi spuna ce fel de contrcte de mediere se pot incheia la un cabinet de mediere. (vezi toată discuția)