avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Avocat - procedura informare mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Avocat - procedura informare mediere

Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ?
In opinia mea, va putea asista/reprezenta partea pt ca face doar o informare si nu face (nici nu are posibilitatea legala) o mediere propriu-zisa, nu se incheie un contract de mediere.
asa spun si eu, dar am citit undeva ca nu ar mai putea asista/reprezenta, fara insa sa se indice vreun text legal care sa prohibeasca o astfel de posibilitate.
Situatia e similara si pentru judecatorii si procurorii care informeaza in legatura cu beneficiile medierii. Devin ei incompatibili de a judeca/cerceta acele cauze ?
adi_09 a scris:

asa spun si eu, dar am citit undeva ca nu ar mai putea asista/reprezenta, fara insa sa se indice vreun text legal care sa prohibeasca o astfel de posibilitate.


nu exista un text de lege in acest sens.

Ceea ce ati citit sunt niste opinii si un fel de propuneri de modificare legislativa, ce sunt formulate exclusiv de mediatori.
Daca imi permiteti, opinia mea este ca, chiar si in cazul informarii asupra medierii, impartialitatea si obiectivitatea totala si absoluta fata de cauza este imperios necesara. De ce? Foarte simplu : chiar in momentul in care partile doar se informeaza asupra acestor proceduri, care simplifica si reduc drastic si costurile si timpul care este necesar a fi dedicat unui conflict, este nevoie de o persoana care sa nu aiba nici un interes si nici un castig fata de vreuna din parti. Acest subiect trateaza scopul informarii ca fiind, in mod unic, de a primi acel Certificat de Informare/ Proces Verbal, pentru a ii servi in instanta, lucru care mi se pare putin ofensator la adresa mediatorilor care chiar si-au castigat dreptul de a profesa aceasta meserie. De multe ori, dupa informare, partile aleg aceasta cale, respectiv cea a medierii, dar nu cred ca partea adversa ar fi interesata sa procedeze cu medierea in cazul in care avocatul celui/celei cu care este in conflict ii explica cat de profitabila si echitabila este aceasta procedura, pentru ca, acesta reprezentand una dintre parti, nu mai este, fara vreun dubiu, impartial.Evident ca, in cazul in care aceasta procedura este facuta de avocatul unei parti, si acestea aleg calea medierii, va trebui sa isi gaseasca un mediator. Asadar, de ce aceasta deviere? De ce sa nu se mearga cu informarea direct la un mediator, care poate sa expuna beneficiile, costurile si poate raspunde la orice alta nelamurire pe care partile ar putea-o avea asupra medierii?

Alte discuții în legătură

Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea ContSters299584 ContSters299584 buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Medierea realizata de avocat Elena luminita Mangalia Elena luminita Mangalia Poate avocatul , potrivit atributiilor conferite de legea51/1995 sa realizeze medierea, chiar daca nu are cursuri de mediator?De ce era nevoie de o lege ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare mediator olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: am actionat o societate in judecata,pentru recuperarea unui debit. De la instanta mi se comunica ... (vezi toată discuția)