avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SOLUTII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SOLUTII

NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, DUPA MAI MULT DE O LUNA DE CAUTARI. CRIMA A FOST MARTURISITA, DAR POLITIA NU A REUSIT SA GASEASCA CADAVRUL. INTREBAREA MEA ESTE : SE POATE CONDAMNA O PERSOANA CARE PRETINDE CA A OMORAT, DAR CADAVRUL VICTIMEI NU ESTE GASIT, CONFORM LEGISLATIEI ROMANE?
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 22:26, 10 Aprilie 2009
Din cate stiu eu nu se poate condamna o persoana in lipsa cadavrului decat daca exista certitudinea ca acea persoana este cu adevarat decedata.
Simpla recunoastere a faptei, necorobarata cu alte probe nu poate duce la condamnarea suspectului (presupusului faptuitor).

In primul rand trebuie stabilita existanta decesului.

avocat Claudiu Lascoschi
PRESUPUSA CRIMA A AVUT LOC IN APARTAMENTUL TANARULUI, LOC IN CARE SE AFLAU INCA DOUA PERSOANE. IN URMA UNEI DISCUTII APRINSE INTRE TANARA SI PRESUPUSUL FAPTUITOR, TANARUL O LOVESTE CU O SCRUMIERA IN CAP, IAR ACEASTA SE PRABUSESTE LA PAMANT. CA URMARE A ZGOMOTULUI, PRIETENII TANARULUI IES DIN CEALALTA CAMERA SI VAZAND CELE INTAMPLATE IL AJUTA SA SCAPE DE *CADAVRUL FETEI ARUNCANDUL INTR-UN RAU, TRANSPORTANDUL CU CU MASINA.
PROBELE PE CARE LE ARE POLITIA LA ORA ACTUALA, AR FI:
- MARTURISIREA CRIMEI DE PRESUPUSUL FAPTUITOR;
- MARTURIA CELOR DOI COMPLICI, DINTRE CARE UNUL ESTE MINOR;
- URME DE SANGE GASITE IN MASINA.
NELAMURIREA MEA ESTE URMATOAREA : POATE IN ACESTE CONDITII INSTANTA SA-I CONDAMNE PE CEI TREI DACA INCA CORPUL NU S-A GASIT? IN CAZUL IN CARE POSIBILUL FAPTUITOR ISI RETRAGE MARTURISIREA, IAR COMPLICII PROCEDEAZA LA FEL , CE POATE FACE JUSTITIA?
Organele de politie si procuratura au de lucru in acest caz. Cred ca in afara de probele pe care sustineti ca le au organele mai sunt si altele si cu siguranta se vor mai administra.Cit despre posibila retragere a marturiei de catre autor,ma indoiesc. La fel si complici. In cauza se fac expertize,reconstituiri, identificare de martoti, confruntari, etc ,o sumedenie de activitati specifice,care toate coroborate cu declaratiile autorilor pot duce la condamnare. Trebuie sa existe si certitudinea decesului victimei.Nu oferiti in schimb amanunte despre situatia faptuitorilor. Starea lor. Sunt cercetati in stare de libertate. etc.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
PRESUPUSUL FAPTUITOR A DECLARAT IN A DOUA AUDIERE IN FATA JUDECATORULUI CA A FOST PRESIONAT DE CATRE POLITIE, FAPT PENTRU CARE A MARTURISIT CRIMA. CEI TREI SUNT CERCETATI IN STARE DE AREST. MAI MULT DECAT ATAT, PRESUPUSUL FAPTUITOR A DECLARAT CA MINORUL A FOST CEL CARE A INCERCAT SA ABUZEZE DE VICTIMA, ACEASTA S-A IMPOTRIVIT, FAPT PENTRU CARE MINORUL A LOVIT-O CU SCRUMIERA. INTREBAREA MEA ERA DACA IN PRACTICA JUDICIARA ROMANA A FOST CONDAMNAT CINEVA PENTRU CRIMA IN LIPSA PROBEI FUNDAMENTALE A CADAVRULUI VICTIMEI?
Daca e arestat trebuie sa existe urme de sange in apartament.
Il tine arestat pt a afla mai multe lucruri si pentru a nu infuienta probatoriul.
Insa fara cadavru e foarte greu de spus daca se va ajunge la condamnare printr-o hotarare penala.
Macar sa se gaseasca o urma a cadavrului, o parte din acesta.
Urmele de sange din portbagaj nu atesta cu certitudine decesul persoanei.
Exista insa indicii temeinice pt a se dispune de catre instanta arestarea preventiva.Insa se pot formula si aparari elaborate in sens contrar.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie panseluta29 panseluta29 buna ziua! fostul meu sot a intrat prin efractie pe propietatea parintilor mei ( a sarit peste gard in curte noaptea dupa ora 22), unde locuiesc si eu, fiind ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv! corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt infractiunile pt care se dispune arestarea preventiva, care este temeiul legal, si unde as putea sa aflu mai multe despre acest lucru ... (vezi toată discuția)