avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit Prima Casa Euro 2013
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit Prima Casa Euro 2013

In 2013 am cumparat un apartament prin Programul Prima Casa in Euro de la o persoana juridica. Banca m-a obligat sa refac actele de vanzare-cumparare din euro in lei, deoarece nu se accepta plata intre persoane fizice si juridice in euro (norma BNR).
Astfel suma in euro, aprobata, a fost convertita la cursul SPOT al bancii in lei, si trimisa in contul vanzatorului, cu comisioanele platite de mine si pierderea fata de cursul BNR din ziua respectiva.
Plus pierderea datorita diferentei de curs din ziua in care s-a facut actul de vanzare cumparare si cursul SPOT la care banca a facut tranzactia a facut sa platesc comisioane foarte mari, care au dus creditul Prima Casa la costurile unui credit de consum.
Banca nu a acceptat alta modalitate de a ajunge banii la vanzator -ex. in prezenta notarului, etc.
Este corect ce a facut banca ? Am vreo sansa sa ma judec cu ei ? Ar fi vorba de 800-1000E !
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
mc67, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 15:21, 16 Septembrie 2014
corect ...deocamdata moneda nationala a Romaniei este leul , iar diferentele de curs de la ziua precedenta la ziua incheierii tranzactiei cad in sarcina celui care solicita creditul .
problema monedei nationale ar fi trebuit sa o stie si notarul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Programul "prima casa" rodi6464 rodi6464 Buna ziua Am achizitionat un apartament in valoare de 60000 euro prin programul\" prima casa\" cu creditare 57000 euro si avans 3000 euro.Contractul de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cu imobil ipotecat Nusestie Nusestie Buna ziua, Vreau sa achizitionez un imobil nou... ipotecat. Achizitionarea se va face cu credit Prima Casa. Creditul acordat in cadrul programului Prima ... (vezi toată discuția)