avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prorogare legala a termenului de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prorogare legala a termenului de recurs

Daca azi, 16.08.2013, era ultima zi de recurs si NU AM DEPUS RECURSUL il mai pot trimite maine, 17.08.2013, prin posta? Am crezut ca azi au liber SI cei de la registratura. De fapt, la Judecatoria unde am dosarul, numai luni si miercuri se pot depune cereri (in perioada de vacanta judecatoreasca), in celelalte zile se depun prin posta. Daca la posta romana nu s-a lucrat azi, se prelungeste termenul de recurs pana la sfarsitul primei zile lucratoare, adica pana luni. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: JohnnyBRB , utilizator 00:12, 18 August 2013
Astazi posta a lucrat, chiar eu am expediat niste concluzii.

Chiar daca nu ar fi lucrat, exista si alte modalitati de transmitere (fax, e-mail, firme de curierat),asa incat nu va opera o prorogare de termen.

Cand ati primit motivarea ?
Am primit sentința pe 31.07.2013. Fiind pe zile libere, termenul s-a implinit pe 16.08.2013. Dar mai e o problema: la Judecatoria Botosani, si probabil si la altele, IN VACANTA JUDECATOREASCA, cererile se depun doar LUNI si MIERCURI. Pentru celelalte zile, trebuie depuse prin posta/ alt curier. Daca termenul meu s-a implinit ieri ( VINERI, 16.08.2013) si ieri serviciul de la registratura era suspendat (cererile putand fi depuse doar luni si miercuri), nu se prelungeste termenul de recurs pana luni, aceasta fiind prima zi lucratoare??

Chiar daca am posibilitatea de a trimite prin posta, fax etc....eu cred ca tot se aplica art. 101 alin.5 VCPC. Dumneavoastra ce credeti? Daca nu credeti ca mine, mi-ati putea oferi vreo varianta ca sa nu-mi fie respins recursul ca tardiv introdus?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
JohnnyBRB, utilizator
Stimat forumist,

Sincer, cred că ați depășit termenul de recurs. Pentru magistrați, ziua de 16 nu a fost zi liberă, iar faptul că programul cu publicul este doar două zile pe săptămână nu are nici o importanță, data postei fiind hotărâtoare.

În acest sens, ar fi bine să observați HG nr. 590/2013 - stabilirea zilei de 16 august 2013 ca zi libera, mai precis:

Art. 3. - (1) Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 16 august 2013 si nici participantilor in aceste procese

cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
andreigrigoriu, moderator
Stimate domnule avocat,

Multumesc pentru raspuns, TOTUSI: cei de la registratura nu intra nici in catgoria magistratilor si nici nu sunt persoane implicate in solutionarea proceselor (probabil aici intra si grefierii) si nu sunt nici participanti (sau poate sunt participanti in alte procese, dar asta nu ne intereseaza).

Cum să nu aibă importanță împrejurarea că programul cu publicul este suspendat??...Nu chiar la chestia asta se referă art. 101 alin. 5 VCPC??...(procesul meu se judecă pe Vechiul C.pr.civ.)
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2013
JohnnyBRB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ataca o decizie data in recurs? JohnnyBRB JohnnyBRB Cum pot ataca o decizie prin care recursul mi-a fost respins ca TARDIV INTRODUS? Judecatorul a calculat gresit termenul. Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)