avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident de circulatie - raspunderea parintelui (copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident de circulatie - raspunderea parintelui (copil major)

Aseara un baiat cu o masina inmatriculta in Anglia, volan pe partea dreapta a avariat 6 masini parcate regulamentar, printre ele numarandu-se si a mea. Problema este ca persoana respectiva nu avea asigurare valabila la masina, iar paguba mea personala este de 200 de mil. Masina era a tatalui sau. Intrebare mea este daca pot angaja raspunderea civila a parintelui avand in vedere faptul ca trebuia sa aiba cunostinta ca nu are asigurare valabila la masina si totusi i-a incredintat-o fiului sau sa o conduca? intreb asta deoarece simpla raspundere a baiatului (major, 24 ani) nu ma ajuta cu nimic, acesta fiind insolvabil.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 07:34, 1 Septembrie 2013
pentru fapta raspunde cel care a facut accidentul.parintele nu raspunde pentru copilul major
Ia depuneti dvs plangere penala pt distrugere conf art. 251 al. (1) din NCP si s-ar putea sa rasara si banii. Faci insa si o expertiza cu daunele produse.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar tatal baiatului va raspunde ca masina era parcata in fata blocului si nu se circula cu ea pentru ca urma sa-i faca asigurare, dar baiatul a luat masina fara stirea lui.
Vinovat:baiatul insolvabil.
De asemenea, in cazul in care un autovehicul este depistat circuland in trafic fara a detine o polita RCA valabila, conducatorul auto va fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei, dar si cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, precum si a placutelor cu numerele de inmatriculare.
Fiind major si cu capacitate deplina, nu puteti antrena raspunderea patrimoniala a parintelui.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
Marcel Mihalache, Avocat
emil6702 a scris:

Ia depuneti dvs plangere penala pt distrugere conf art. 251 al. (1) din NCP si s-ar putea sa rasara si banii. Faci insa si o expertiza cu daunele produse.


Plangere penala pentru distrugere la accident auto conform noului cod penal? bune sfaturi domnule!
In cazul incare vehiculul nu era asigurat pentru obtinerea despagubirilor trebuie sa va adresati "Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii-F.P.V.S."
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autor necunoscut Pavalasc Pavalasc Ce putem face dacă am fost accidentați în trafic, de o mașină necunoscuta, și la care nu am putut sa ii vedem numărul de înmatriculare, iar șoferul a ... (vezi toată discuția)
Accident masina neasigurata simpatiq87 simpatiq87 Buna ziua, In anul 2006, pe cand aveam 18 ani ( mic si prost ), am comis un accident neavand permis de conducere ( de aceasta problema am scapat, mi s-a ... (vezi toată discuția)