avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract retroactiva

Buna ziua,
departamentul de logistica al companiei la care lucram a fost externalizat iar noul operator de servicii logistice a dorit si preluarea angajatilor acestui departament ( cei care au dorit acest lucru ).
Astfel la data de 01.07 am semnat un nou contract de munca cu noul angajator.
Acum dupa aproape 2 luni sa trezit vechiul angajator ca nu ne-a incheiat activitatea si doreste sa ne semnam ( suntem 3 colegi in aceasta situatie ) cu data de 30.06 demisiile.
Mentionez ca datorita faptului ca mi-am permis in 2011 sa intru in CIC la reinceperea activitatii am fost supus unor mari presiuni si umilinte pentru a-mi da demisia iar acum daca pot sa le platesc pentru acestea nu voi ezita.
Demisia am refuzat sa o semnez, mai corect cred ca era sa desfiinteze posturile atat timp cat departamentul a fost desfiintat dar va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 10 Septembrie 2013
george angheloiu a scris:

Mentionez ca datorita faptului ca mi-am permis in 2011 sa intru in CIC la reinceperea activitatii am fost supus unor mari presiuni si umilinte pentru a-mi da demisia iar acum daca pot sa le platesc pentru acestea nu voi ezita.

Da, corect era sa desfiinteze posturile (il inteleg pe sarmanul om-angajator, probabil prin cate trece a uitat sa respecte procedura), ... dar acum daca tot il aveti la mana si daca el tot este cazut jos, este momentul sa ii aplicati si dvoastra cateva lovituri letale pentru ce v-a facut in trecut. Nu ii semnati demisia si inaintati si o reclamatie catre ITM, referitor la ce ati fost supus in trecut, sau, sau ... semnati demisia cu data de azi.
Numai asa putem sa curatam societatea de toti acesti angajatori asupritori, sa ramanem doar: functionarii la stat, salariatii si multinationalele pe scena ... aaa si intreprinderile energofage.
1. Exista vreo hotarare AGA de desfiintare a departamentului?

2. Incetarea retroactiva a c.i.m. este posibila , dar completarea si transmiterea REVISAL-ului se va face cu intarziere ceea ce ii poate aduce fostului dvs angajator o sanctiune contraventionala aplicata de catre ITM.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Decizia de externalizare a departamentului a fost luata de corporatie ( este o companie multinationala iar aceste decizii majore sunt luate afara )
Am intalnit situatii in care s-a externalizat un serviciu, dar fara sa existe si hotarare de desfiintare a acelui departament, de aceea am pus intrebarea.

Asadar, daca nu exista o astfel de hotarare nu vad cum sa va desfiinteze posturile.
In concluzie ce variante legale avem sa ne incetam colaborarea daca nu sunt deacord sa semnez demisia retroactiv.

Alte discuții în legătură

Externalizare rozi88 rozi88 Buna ziua , O companie multinationala vrea sa externalizeze o anumita activitate . O divizie intreaga va fi prelutata de o firma mult mai mica unde nu ... (vezi toată discuția)
Este valabila demisia? marianelena marianelena Am facut o intelegere scrisa(primesc o suma de bani reprezentand salari retroactive daca renunt la postul detinut) in luna noiem.2007. IN luna dece.2007 soc.a ... (vezi toată discuția)
Angajat prin firma de colaborare , sunt obligat sa-mi dau demisia Leo_RO Leo_RO Buna seara , Din august 2010 am plecat de la o corporatie renumita la alta si mai renumita, dar singurul dezavantaj a fost firma de colaborare prin care ... (vezi toată discuția)