avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract retroactiva

Buna ziua,
departamentul de logistica al companiei la care lucram a fost externalizat iar noul operator de servicii logistice a dorit si preluarea angajatilor acestui departament ( cei care au dorit acest lucru ).
Astfel la data de 01.07 am semnat un nou contract de munca cu noul angajator.
Acum dupa aproape 2 luni sa trezit vechiul angajator ca nu ne-a incheiat activitatea si doreste sa ne semnam ( suntem 3 colegi in aceasta situatie ) cu data de 30.06 demisiile.
Mentionez ca datorita faptului ca mi-am permis in 2011 sa intru in CIC la reinceperea activitatii am fost supus unor mari presiuni si umilinte pentru a-mi da demisia iar acum daca pot sa le platesc pentru acestea nu voi ezita.
Demisia am refuzat sa o semnez, mai corect cred ca era sa desfiinteze posturile atat timp cat departamentul a fost desfiintat dar va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 10 Septembrie 2013
Din start nu s-a procedat corect... fostul angajator trebuia sa parcurga procedura de transfer si numai la refuzul salariatului de a trece la alt angajator, avea posibilitatea de a desfiinta posturile cu ocazia vanzarii / desfiintarii a unui departament.
Transferul salariatilor este reglementat de art. 173-174 din Codul muncii si de Legea 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora si presupune o modificare a contractului individual de munca cu privire la angajator si eventual a locului de munca, insa modificarea intervine in puterea legii, la data transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora avand loc si transferul salariatilor.
Avand in vedere ca fostul angajator a decis alt mod de incetare al Contractelor, evitand procedura de transfer, trebuia sa va inceteze contractele la data de... prin acordul partilor, avand in vedere ca nu v-a lasat fara locuri de munca, deci a fost o intelegere in sensul asta intre angajatori, dar totusi presupunea inregistrarea a unei cereri din partea dvs. Nu cred ca e cazul sa va razbunati acum pentru toate suferintele suportate, lasati-l in mila Domnului...
Se poate inceta c.i.m. cu acordul aprtilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externalizare rozi88 rozi88 Buna ziua , O companie multinationala vrea sa externalizeze o anumita activitate . O divizie intreaga va fi prelutata de o firma mult mai mica unde nu ... (vezi toată discuția)
Concediere. salarii compensatorii Irina Manta Irina Manta Bună ziua, Lucrez într o \"multinațională\". La începutul săptămânii trecute am fost informați și notificați că se vor face concedieri în ... (vezi toată discuția)
Este valabila demisia? marianelena marianelena Am facut o intelegere scrisa(primesc o suma de bani reprezentand salari retroactive daca renunt la postul detinut) in luna noiem.2007. IN luna dece.2007 soc.a ... (vezi toată discuția)