avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MARIREA PERIOADEI DE SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MARIREA PERIOADEI DE SOMAJ

De cand intra in vigoare aceasta marire cu 3 luni a perioadei de somaj?
Eu am somaj pana pe 30 martie , luna aceasta, as putea sa ma incadrez pentru marirea periodei?
Am beneficiat de somaj in calitate de absolvent al unei facultati. Cele 6 luni de somaj stipulate in lege se incheie pe 30. Beneficiez de aceasta majorare? Si ce trebuie sa fac?multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta40 , utilizator 07:37, 26 Martie 2009
Ordonanta de urgenta se refera la persoanele ale caror raporturi de munca inceteaza dupa data intrarii ei in vigoare, dar nu mai tarziu de 31.12.2009, prin urmare nu beneficiati de prevederile ei.
Concret, trebuie sa devii somer dupa intrarea ei in vigoare.
Gabriela Pintea a scris:

Ordonanta de urgenta se refera la persoanele ale caror raporturi de munca inceteaza dupa data intrarii ei in vigoare, dar nu mai tarziu de 31.12.2009, prin urmare nu beneficiati de prevederile ei.
Concret, trebuie sa devii somer dupa intrarea ei in vigoare.


Ok, dar daca citeati cu atentie mai departe erau scrise urmatoerele:
"De asemenea, pentru somerii care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv."

Acum ce parere aveti?
Corect, m-am grabit sa va raspund! Ceea ce nu se va mai intampla!
Buna. Intreaba te rog specialistii de pe forum daca ai putea sa-ti prelungesti perioada de somaj cu o intrerupere de concediu medical. Si uite asa, poate, la sfarsitul concediului medical, sa intre deja legea in vigoare si sa beneficiezi de aceste 3 luni in plus. Mult succes!
OUG adoptata in sedinta de miercuri prevede prelungirea cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj. Astfel, persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj.

De asemenea, pentru somerii care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Alte discuții în legătură

Despre medici daniela5 daniela5 care sunt noile reglementari pt un CMI care isi plateste pensia,cass,prin privinta OG 58? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului Anca_87 Anca_87 Am o intrebare in legatura cu indemnizatia pt cresterea copilului.Sunt studenta in anul 3 ,la o facultate particulara ,la zi.Pot beneficia de indemnizatie pt ... (vezi toată discuția)