avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare coloana gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare coloana gaz

In cadrul asociatiei noastre exista un proprietar care desi s-a debransat in urma cu mai multi ani de la reteaua de termoficare, refuza sa se debranseze de la reteaua de gaz a condominiului, pe motiv ca "nu locuieste in apartament".
Care este calea de urmat legala, medierea sau il putem da direct in judecata?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 15:04, 1 Septembrie 2013
Initial somatie
Daca nu se conformeaza obligatiei de debransare ,demarati procedura medierii
@thran,
Acel proprietar a ramas singur pe reteaua comuna ori mai sunt inca si alti proprietari pe acea instalatie veche?
Suntem toti proprietarii pe vechea coloana, nu avem alta coloana de gaz.
Pana anul trecut am avut repartitoare si doua apartamente debransate total de la reteaua de termoficare (nu si de la coloana de gaz), atunci majoritatea proprietarilor inchideau caloriferele si se incalzeau cu aragazul, din iarna trecuta am renuntat la repartitoare si am trecut la calcul in sistem pausal, cele doua apartamente au ramas tot debransate de la termoficare. Am hotarat ca cele doua apartamente (care se incalzesc tot cu aragazul) sa se debranseze si de la coloana comuna de gaz, pentru a nu plati noi consumul lor, unu din proprietari a acceptat acest lucru, dar unu nu vrea.

Si daca nu doreste sa dea curs rugamintilor dvs. , cum credeti ca o sa procedati mai departe ?. Omul este proprietar pe o parte a instalatiei ,trebuie sa intelegeti acest lucru.

Proprietatea nu mai este ocrotita de constitutie ?.
thran a scris:
Am hotarat ca cele doua apartamente (care se incalzesc tot cu aragazul) sa se debranseze si de la coloana comuna de gaz, pentru a nu plati noi consumul lor, unu din proprietari a acceptat acest lucru, dar unu nu vrea.

Faptul ca ati hotarat dumneavoastra, adica vecinii ca cei doi sa se debranseze de la gaz, e putin anormal dar asta e.
Greseala are radacini mai vechi pentru ca, asa cum spuneti, cei doi s-au debransat de la sistemul de incalzire comun si probabil ca atunci asociatia si/sau vecinii si-au dat acordul, poate ca si furnizorul de agent termic si-a dat acordul. Atunci trebuia ca cei doi sa primeasca acordul de debransare atat de la agentul termic cat si de la gaz, cu obligatia instalarii unui alt sistem de asigurarea a incalzirii locuintei, asa cum prevede legislatia in domeniu. Nu este normal ca un apartament dintr-un bloc sa nu-si asigure incalzirea pentru ca-i afecteaza si pe cei din jur.
Acum unul care era debransat de la caldura, se debranseaza si de la gaz. Cu ce-si pregateste hrana? Trage curent electric de la lift sau iluminatul casei scarii?
Cel debransat de la caldura, nu vrea sa se debranseze de la gaz, dar nu locuieste, apartamentul este inchis, asa ca aragazul nu arde singur in casa, nu? Asa ca nu vad cu ce-i afecteaza pe ceilalti vecini. Ori debransat de la gaz (sudat coloana), ori aragaz nefolosit consumul este tot zero, nu?

Va propun sa proiectati o noua instalatie de gaz, pe casa scarii, cu conducte mai groase, cu debit mai mare, aduse pana la usa fiecarui proprietar si contor de gaz separat pentru fiecare apartament. Asa consuma fiecare cat vrea si plateste corespunzator acestui consum.

Alte discuții în legătură

Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sally_daisy sally_daisy Buna dimineata, V-as ruga sa ma ajutati sa inteleg daca problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari are vreo rezolvare si anume: Cei ... (vezi toată discuția)