avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie primita de Parchet de pe langa Judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie primita de Parchet de pe langa Judecatorie

Buna1
Pe scurt filmul se prezinta astfel:
Acum cca 5 ani si 6 luni, un agent de recuperare debite din subordinea mea (eu fiind director economic la acea vreme) a primit niste chitantiere, pe care nu le-a mai justificat, adica nu le-a returnat dupa ce le-a folosit si nici banii nu i-a mai predat (suma fiind de cca 130.000 RON)!
Tin sa mentionez faptul ca d.p.d.v. al procedurilor, organizarea controlului financiar preventiv, circuitul documentelor, garantii de gestionar, delegare de competenta pt. anumite persoane sa faca verificari, sa aplice vize existau, dar ca nu au fost respectate in totalitate de catre persoanele care erau sefii ai acestui "HOT"!
Persoana a fost data afara, si s-a facut o plangere penala din partea societatii.
A fost deschis un proces penal care a trenat pana azi, iar mie mi s-a atribuit calitatea de invinuit acum 5 luni, adica dupa 5 ani si 1 luna!
Am fost la politie unde am raspuns la niste intrebari, am adus lamuriri, am prezentat acte doveditoare. Tin sa MENTIONEZ ca biroul din care facea parte si "hotul" fusese in subordinea directoarei de vanzari pana sa treaca in subordinea Directorului economic, iar acesta i-si exercita in continuare influenta si dadea ordine verbale si chiar scrise (decizii de schimbare in functii intre compartimentele mele cu cele ale ei, aprobate culmea de catre directorul general (dir. de vanzarii fiind nasa de cununie a dir. general:O), si operate de serviciul resurse umane??!!) acestui BIROU DE REC. CREANTE ! Acest birou nu mi-a adus la cunostinta niciodata despre aceste ilegalitati
Ieri (02.09.2013) am primit o citatie de la Parchetul de pe langa Judecatorie, emisa la data de 29 septembrie 2013!!!, in care sunt citat in 13 septembrie 2013, adica retroactiv, in care mi se spune ca trebuie sa ma prezint la camera x... pt. prezentarea materialului de urmarire penala , pentru infractiunea de "neglijenta in serviciu", prev. de art. 249, alin. 1 Cod penal!
INTREBARILE MELE SUNT:
1. emiterea unei citatii cu o data viitoare, 29.09.2013 pt. prezentarea in 13.09.2013 este legala, sau poate fii considerata viciu de procedura, adica ilegala - nula?
2. directorul general si serv. resurse umane nu pot fi acuzati si ei, si daca da pt. ce fapte (dir. de vanzari are deja calitatea de invinuit (odata cu mine), urmare a faptului ca ea taia si spanzura in acest Birou (cu acceptul scris si aprobarea dir. gen. si a Serv. Resurse Umane!!), eu nestiind acest fapt??
3. este cazul sa-mi i-au un aparator platit, sau pot unul din oficiu? (asta pt. ca nu prea am bani! S-au sa nu-mi i-au deloc??
4. neglijenta in serviciu cred ca trebuie dovedita si justificata ! Care a fi acestea, sau cred ca le voi afla pe data de 12.09.2013!! Atunci voi mai solicita ajutorul vostru!!
5. care ar fi pedeapsa in acesta speta, daca prin absurd Parchetul nu i-mi va da NUP? Cand se poate da NUP in acest dosar, stadiul fiind prezentat mai sus?
Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie si cu alte informatii!
Probabil că este o greșeală de redactare. Nup nu vi se mai poate da, întrucât sunteți solicitat să mergeți acolo în vederea prezentării materialului de urmărire peanală, ceea ce înseamnă că urmărirea penală a a avut loc și s-a finalizat.
Presupun că , în funcție de circumstanțele cauzei, reale și personale , veți primi fie o amendă, așa cum prevede legea , fie o pedeapsă între o lună și 2 ani, iar asta dacă fapta nu a avut consecințe deosebit de grave.
Persoanele la care faceți referire și întrebați dacă ar putea fi trase la răspundere, pot fi cercetate dacă există probe sau indicii ale implicării lor în activitatea infracțională.
Nu cred ca este cazul sa cautati astfel de motive, este o eroare materiala care nu poate influenta cu nimic, va recomand sa va prezentati.
NUP nu aveti cum sa mai primiti din moment ce urmarirea penala a fost inceputa, iar daca va cheama la prezentarea de material au efectuate toate actele de urmarire penala necesare si in opinia lor au suficente probe pentru a va trimite in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comportament abuziv al directorului fata de angajat, cu martor carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Ce pot face oficial si legal, daca un director cu contract de mandat (nu angajat), intra in biroul unui angajat, trantand usa de era sa crape ... (vezi toată discuția)
Semnarea unui act public fals tavyb2000 tavyb2000 am fost angajat la o societate si cand mi s-au inmanat hartiile (adeverinta de vechime, nota de lichidare si decizia de incetare a contractului individual de ... (vezi toată discuția)
Evaluare anuala a salariatilor carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Sunt intr-o situatie din care nu prea stiu ce sa fac, cat mai legal posibil, si anume: -sunt sef de birou in subordinea directorului economic, la ... (vezi toată discuția)