avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnarea unui act public fals
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnarea unui act public fals

am fost angajat la o societate si cand mi s-au inmanat hartiile (adeverinta de vechime, nota de lichidare si decizia de incetare a contractului individual de munca) adeverinta de vechime a fost redactata gresit de catre departamentul resurse umane si nefiind citita de directorul general al societatii a fost semnata de catre acest director. decizia de incetare a cim a fost contestata in instanta si la ultimul termen a fost depusa aceasta adeverinta de vechime si am cerut sa o analizeze si sa mi se dea un raspuns daca este un fals. am primit hotararea instantei prin respingerea cererii de chemare in judecata si nu se precizeaza nimic de aceasta adeverinta de vechime.
doresc sa contest veridicitatea acestei adeverinte. dupa parerea mea este un fals in act public care se pedepseste prin codul penal.
daca aceasta adeverinta este un fals vreau sa stiu ce articol din codul penal pedepseste acest fals
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
tavyb2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 10 Octombrie 2014
adeverinta nu e act public. trebuia contestat inscrisul ca fals in fata instantei
am inteles. cum se contesta inscrisul ca fals in fata instantei?
ce contine adeverinta?
care era greseala din ea?
greseala a fost intentionata?
ce relevanta avea adeverinta in procesul pe rol legat de concediere? (banuiala mea ca niciuna, de aceea a ignorat-o instanta. de aceea si pentru ca probele nu se depun si contesta la primul termen).
care este scopul dvs. final legat de adeverinta? o vreti corectata sau vreti sa intre directorul la inchisoare, sau vreti sa va angajee inapoi ca era adeverinta falsa?
De unde stiti ca este falsa ? S-a pronuntat vreun organ abilitat de lege asupra veridicitatii acesteia?
As pune pariu ca este vorba de vreo eroare materiala ref. la perioadele de vechime... Dar sa asteptam sa vedem ce zice initiatorul.

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog... ionii ionii As vrea sa supun atentiei o situatie care are loc la firma unde lucrez.La inceputul lunii in urma unor dispute avute intre directorul tehnic si directorul ... (vezi toată discuția)
Re: abuz si inselaciune angajator cfm. codului muncii si art. 215 cod penal? Subiect: RE: ABUZ SI INSELACIUNE ANGAJATOR CFM. CODULUI MUNCII SI ART. 215 COD PENAL? Buna ziua As dori cateva sfaturi juridice la problema de mai ... (vezi toată discuția)
Demisie! volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata dar cu per. de proba de 90 zile, incepand cu 05.12.2011. In 27.02.2012 am scris o notificare conf. art.31, alin(3) ... (vezi toată discuția)