avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se face dupa dobandire mostenire prin instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se face dupa dobandire mostenire prin instanta

Am ramas dupa moartea mamei 2 frati si tatal. Am dobandit prin instanta 3/8 din partea mamei. Acum doresc sa stiu care sunt pasii de urmat. Mentionez ca mostenirea s-a dezbatut la 3 ani de la moartea mamei. Am inteles ca trebuie sa:
- merg la fisc in orasul in care ma aflu sa platesc cota parte din 1% impozit din masa succesorala
- sa merg sa inscriu la ocpi din orasul mamei
- sa merg sa declar la primarie din orasul mamei
Imi puteti spune care sunt pasii exacti? sunt cei de mai sus? ce trebuie platit efectiv ca sa intru in legalitate cu cota mea parte? mentionez ca eu si mama decedata suntem acum in orase diferite.

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi completat un certificat de mostenitor clienta noua clienta noua Intre 3 Certificate de Mostenitor emise pe baza aceluiasi Certificat Fiscal,dar in localitati diferite,exista o diferenta de abordare a masei succesorale.Doua ... (vezi toată discuția)
Mostenire emil6702 emil6702 Dupa moartea mamei, coerezii si sotul supravietuitor, pentru simplificarea operatiunilor, au renuntat in fata notarului la actiunile la care aveau dreptul in ... (vezi toată discuția)