avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare datorie mai veche de 3 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare datorie mai veche de 3 ani

Buna ziua. As dori sa stiu in ce fel pot sa notific asociatia de proprietari asupra unei datorii mai vechi de 3 ani, asupra careia am o sentinta definitiva si irevocabila, iar asociatia nu a intreprins niciun demers pentru recuperarea acesteia. Sa le spun ca sa nu mai aiba pretentii asupra sumei respective.
De asemenea, intr-un alt proces am avut titlu executoriu, am platit suma respectiva la executorul judecatoresc, conform legii, iar dupa o saptamana, avocata asociatiei a ridicat suma respectiva si nu a dat-o asociatiei. In prezent, prestez munca in cadrul asociatiei pentru recuperarea altor datorii, iar la sfarsit de luna, mi se da o chitanta. Luna aceasta pe chitanta respectiva, in loc sa se scrie restanta, s-a dorit sa se scrie restanta 2003, exact suma depusa de mine la executor si insusita de avocata lor. Are vreo importanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:13, 5 Septembrie 2013
Are importanta deoarece recunosteti ca achitati aceasta suma in contul datoriei din 2003, intrerupand cursul prescriptiei. Era bine sa formulati o actiune in constatare a prescriptiei dreptului la executare, la judecatoria competenta!
Eu inteleg ca asociatia a facut demersuri pentru recuperarea sumei deoarece are cu dvs. un acord prin care se elibereaza ceva chitante in locul muncii prestate.Aveti noroc ca proprietarii au fost de acord cu aceasta compensare, cel mai bine ar fi sa continuati prestatiile daca nu va doare spatele.
Pana acum, pe chitantele respective se scria doar restanta, fara a se preciza perioada sau dosarul din instanta. Acum se dorea a se scrie restanta 2003, exact din suma deja platita de mine la executor. Urmeaza doua procese ramase definitive de mai bine de 3 ani si asupra carora asociatia nu a intreprins nimic pentru recuperarea sumelor respective. La ele ma refeream in legatura cu notificarea mea adresata asociatiei. Este necesar sa fac eu notificare prin care sa le aduc la cunostinta ca nu mai pot recupera acele sume, ca urmare a prescriptiei?
Nu mai faceti nimic, dvs. ati achitat deja din acele restante, deoarece legea spune ca mai intai se acopera restantele din contabilitate si apoi sumele curente.
Intrebati executorul judecatoresc ce s-a intamplat cu banii achitati de dvs. Banuiesc ca avocata si-a ridicat onorariul cuvenit, pe care ati fost obligat de instanta sa il achitati.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Plata penalitati intretinere asociatie nikkkoleta nikkkoleta am inchiriat un apartament, iar chiriasul a ramas dator la asociatie cu 2000 lei. in mai 2016 asociatia m-a dat in judecata, castigand evident, concluzia e ca ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc petroniki petroniki Buna ziua!Parintii mei au fost dati in judecata de asociatia de proprietari pt penalizari si in urma unei hotarari judecatoresti,au fixat impreuna cu ... (vezi toată discuția)