avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa, va rog ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa, va rog ajutor!

Buna ziua, scoaterea de sub urmarire penala a individului... pentru savarsirea infractiunii de furt calificat,prev.de art.208, alin.1-209, alin.1, lit.(e) din codul penal si aplicarea unei sanctiuni administrative..
Nu am liniste pana cand imi scot luni-marti cazierul.. amenda aceasta administrativa imi apare in cazierul judiciar? De ex.daca vreau sa ma angajez in spital, la politie, cand imi este cerut cazierul judiciar, apare acolo?? Si daca apare, sub ce denumire? In cat timp se sterge daca apare?
Cel mai recent răspuns: alin013 , utilizator 18:46, 7 Septembrie 2013
Nu va apare amenda ad-tiva in cazierul judiciar.
potrivit Legii 290/24 iunie 2004 privind cazierul judiciar :

ART. 2
În cazierul judiciar se ţine evidenţa persoanelor condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ.
ART. 9
În cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun modificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Raspunsul dat de alta persoana care este de profesia dvs.. Pe cine sa mai cred??
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
alin013, utilizator
Nu se pune problema cazierului judiciar, ci al certificatului de cazier judiciar pe care-l veti solicita de la serviciul caziere şi în care se trec doar condamnările la pedeapsa închisorii şi amenzile penale.

Bine ar fi sa fie asa..citisem prin alte postari ca ba se trece, ba nu se trece..o sa plec peste 2 luni in strainatate la munca si imi este cerut cazierul judiciar..daca este trecuta...raman unde-i cald si bine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Cazier suciu_diana suciu_diana Buna ziua, angajatorul solicita angajatilor sai cazier anual. Prevederea este cuprinsa in Regulamentul Intern al societatii. Ce poate sa apara in cazier ... (vezi toată discuția)
Cazier ccrystal ccrystal daca sunt trimis in judecata apare cand imi scot cazierul? (vezi toată discuția)