Buna ziua ! In firma unde lucrez aveam un un CIM de 8 ore ,intre timp acest contract mi-a fost schimbat de catre conducere ,astfel cele 8 ore au devenit 4 ore in CIM . Schimbarea a fost facuta fara stirea mea si fara acordul meu ,cand mi-am dat seama ca sunt la 4 ore trecuse 3 ani ,in momentul acela am cerut sa mi se arate actul in care am semnat aceasta schimbare.Conducerea m-a tinut cam o saptamana dupa care mi-au dat un act aditional in care era mentionat ca contractul de 8 ore a devenit contract de 4 ore,actul fiind si semnat.Mentionez ca acea semnatura nu a fost facuta de mine ,a cel act a fost semnat de firma la care lucrez.Ilegalitatiile sunt foarte multe in aceasta firma -FISCALE SI CONTRACTUALE.
Mentionez ca in cei 3 ani am semnat statele de plata cu sumele de 390 lei respectiv 312 lei ,nestiind ca sumele acestea insemna ca am CIM de 4 ore,am aflat cu ajutorul unei colege care a vazut si mi-a atras atentia ca sunt la 4 ore.Statele de plata ni se dadeau in particular la semnat si nu eram lasati sa ne uitam mai cu atentie ,daca se intampla sa ne uitam mai atent ni se spunea ca trebuie sa ne grabim sa semnam deoarece trebuia sa la trimita inapoi.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa-i dau in judecata,care sunt pasii ?Nu am situatie financiara sa platesc avocat .Exista posibilitatea de a ii da in judecata ca la final de proces toate cheltuielile sa fie platite de catre firma ?
merita si plangere penala si proces ca sa va fie trecute toate orele lucrate. cheltuielile de judecata vor fi platite de catre partea care cade in pretentii. daca castigati va veti recupera si cheltuielile