avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala FARA act aditional al timpului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala FARA act aditional al timpului de lucru.

Buna ziua.
Am incheiat un CIM cu timp partial (4 ore) cu o firma din data de 23.0.2013. Acest CIM a fost modificat cu doua acte aditionale: 1) prelungirea duratei contractului pe inca 3 luni si 2). transformarea contractului din "contract pe perioada determinata" in Contract pe perioada nedeterminata". Cel de-al doilea act aditional a intrat in vigoare in data de 23.11.2013. In acest ultim act aditional , se face precizarea ca in afara de durata contractului, toate celelalte elemente ale CIM raman neschimbate, deci inclusiv TIMPUL DE MUNCA de 4 ore.
Problema este ca de la data intrarii in aplicare a celui de-al doilea act aditional, conducatorul firmei m-a anuntat ca voi lucra OPT ORE.
La vremea respectiva nu am dat atentie acestui lucru asa ca m-am prezentat la serviciu pe un program de 8 ore.
M-am interesat sa vad cum este facuta inregistrarea in REVISAL, si este facuta tot cu 8 ore.
Nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie si ce-ar trebui facut din punct de vedere legal pentru a mi se plati orele suplimentare efectuate timp de PATRU ani . Am incercat sa ma documentez de pe net, inclusiv de pe site-ul D-voastra , despre vreun caz asemanator insa nu am gasit nimic care sa ma lamureasca. In final am decis sa ma adresez D-voastra deoarece am observat ca sunteti singurul site care da raspunsuri utile si pertinente la intrebarile utilizatorilor.
Astept raspunsul D-voastra.
Va multumesc anticipat.
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
SFX02, utilizator
Cel mai recent răspuns: SFX02 , utilizator 12:58, 21 Noiembrie 2017
Sunt doua posibilitati :
- fie va adresati ITM-ului , avand in vedere ce s-a tarsnmis in REVISAL si ce acte aditionale ati semnat

- fie instantei de judecata.

Avand in vedere ca aveti c.i.m. cu timp partial, aveati interdictia prin lege de a efectua ore suplimentare , iar in prezent primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial, constituie "munca nedeclarata" sanctionata de catre ITM cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana identificata.
Va multumesc pentru raspuns.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere timp de lucru mihaela71 mihaela71 Avand in vedre nivelul scazut de vanzari care in acest sezon se datoreaza si profilului de activitate-comercializez articole sportive,nu as vrea sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim avebiba avebiba Ce elemente trebuie sa contina obligatoriu un act aditional pt. modificarea cim de la 8 ore la 4 ore? (vezi toată discuția)