O firma neplatitoare de TVA in Romania si neinregistrata in ROI poate factura servicii de hosting catre o persoana fizica (neplatitoare de TVA) din Ungaria?
Mentionez ca am inregistrat in ROI firma la infiintare, in ideea ca vom avea mai multi clienti din UE, si persoane fizice si juridice. Din nefericire singurul client a fost o persoana fizica, pe care am facturat-o in perioada in care am fost inscrisa inca in ROI. Cand am vrut sa depun formularul 390 pentru aceasta factura, de la Finante mi s-a spus ca in acest caz nu trebuie depus, pentru ca clientul nu este platitor de TVA. Apoi firma a fost radiata din oficiu din ROI pentru ca nu a avut activitate intracomunitara.
Deci intrebarea mea este: daca oricum nu trebuie depus formular 390 pentru acest serviciu, este necesar sa ma inscriu din nou in ROI pentru a putea factura, catrre aceeasi persoana fizica?
O alta intrbare ar fi care este considerat locul prestarii de servicii in cazul gazduirii de website, avand in vedere ca serverul pe care este stocat fizic website-ul este in Romania.