avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite

M-am trezit cu proprire pe conturi pentru neplata unor impozite la Directia Finantelor Publice. Neglijenta mea, asta e.... Suma proprita era mai mica decat disponibilul din cont, m-am dus la banca si au virat banii in contul trezoreriei. Pana aici totul ok, insa la alta banca unde am cont ma trezesc cu acesta gol. Evident, instiintarea de proprire a ajuns si la respectiva banca, dar acolo nu aveam suficienti bani in cont. Am verificat extrasul de cont si apare ca banii din cont au fost transferati in acelasi cont de trezorerie cu vreo 3 zile inainte ca eu sa achit integral suma din celalalt cont. Practic eu am platit in plus. Intrebarea este urmatoarea; cum pot recupera suma platita in plus? Si inca o intrebare... in primul caz banca a blocat suma de bani specificata in proprire dar a asteptat ca eu sa merg la ei pentru a efectua transferul in contul trezoreriei, cea de a doua banca nu a mai asteptat si a virat intreaga suma de bani in acelasi cont fara sa ma intrebe nimic. Au legal aceasta posibilitate?
Finantele transmit poprirea asupra tuturor conturilor deschise pe numele dvs.Daca aveti bani in toate se trag banii din toate.Mergeti la ei si faceti o cerere de restituire.
Este in neregula si nelegal in opinia mea a se proceda in acest mod.
Puteti rezolva amiabil dupa ce veti pierde timpul aiurea...
Chiar in acest moment ma aflu in aceeasi situatie,prima banca mi-a debitat contul si a virat catre ANAF suma poprita, iar a doua banca m-a sunat si m-a anuntat (dupa ce firma de curierat TotalPost a ajuns cu intarziere de 7 zile la mine cu instiintarea de poprire) ca au primit o poprire pe contul meu. Am prezentat extrasul de cont cu plata facuta deja la cea de-a doua banca, aceasta a sistat debitarea contului si asteapta sa aduc de la ANAF ca suma a fost incasat pentru a nu-mi retine aceiasi suma....Probabil ca nu v-ati miscat repede sau ati astepta ca personalul extreme de competent de la ANAF sa faca singuri si volntar sistarea platii catre celelelate banci, dupa ce a incasat debitul de la prima banca....Vise frumoase....O sa aveti de alergat la ANAF si banca cu dovada platii si adeverinta/adresa de la ANAF ca s-a platit....APOI, daca v-au executat si din celelalte conturi, trebuie sa cererti expres sa va restituie suma retinuta in plus, indicand contul in care doriti sa va vireze suma si, mentionand expres termenul in care sa va vireze, punandu-i in intarziere.In caz contrar o sa asteptati mult si bine sa va vireze suma, intrucat acestia vor spune ca se va compensa cu obligatii de plata viitoare!
@polloctav-Dvs.ati avut noroc.Din practica ,va pot spune ca daca,ai bani in toate conturile,se trag banii din toate conturile.Anaf-ul trimite concomitent poprile asupra tuturor conturilor bancare.Si da,asa este,banii se recupereaza foarte greu,versiunea agreata de Anaf este pt.stingerea datoriilor ulterioare.
Solutia este extrem de simpla. Orice antreprenor diligent are o relatie excelenta cu o banca, cel putin. Asadar este anuntat imediat ce se primeste o poprire. Daca se blocheaza suficienti bani, intr-un anume cont, aduce dovada la celelalte banci ca poprirea se va plati din acel cont si astfel celelalte banci nu vor face plata catre poprire si vor astepta sa primeasca ridicarea de poprire.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de plata catre persoana care are poprire pe cont costin_cirstea costin_cirstea Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema cu care ma confrunt acum si careia nu i-am gasit o solutie. Am cautat pe forum dar nu am gasit (daca acest ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar ady09 ady09 Am primit în data de 05.11.2019, mesaj de la bancă cum că mi-a fost poprit contul de cat ANAF pentru o sumă de 91 de lei In urma verificarilor am ... (vezi toată discuția)