avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite

M-am trezit cu proprire pe conturi pentru neplata unor impozite la Directia Finantelor Publice. Neglijenta mea, asta e.... Suma proprita era mai mica decat disponibilul din cont, m-am dus la banca si au virat banii in contul trezoreriei. Pana aici totul ok, insa la alta banca unde am cont ma trezesc cu acesta gol. Evident, instiintarea de proprire a ajuns si la respectiva banca, dar acolo nu aveam suficienti bani in cont. Am verificat extrasul de cont si apare ca banii din cont au fost transferati in acelasi cont de trezorerie cu vreo 3 zile inainte ca eu sa achit integral suma din celalalt cont. Practic eu am platit in plus. Intrebarea este urmatoarea; cum pot recupera suma platita in plus? Si inca o intrebare... in primul caz banca a blocat suma de bani specificata in proprire dar a asteptat ca eu sa merg la ei pentru a efectua transferul in contul trezoreriei, cea de a doua banca nu a mai asteptat si a virat intreaga suma de bani in acelasi cont fara sa ma intrebe nimic. Au legal aceasta posibilitate?
Domnule Goe,

Hai sa apelam la lege, ma gandesc... Asadar, ce obligatii are banca, tert poprit, cand primeste o adresa de poprire? Stiti? Banuiesc ca nu, va spun eu : 1. Daca debitorul are cont deschis, infiinteaza poprirea si vireaza deindata banii catre executoru bugetar, confirmand printr-o adresa infiintarea popririi.
2. Daca nu are cont, trimite o adresa in care anunta ca nu este tert poprit, debitorul neavand cont deschis la banca respectiva.

Stie sau nu ANAF-ul, daca a executat ori ba? Logica mea zice ca stie, a dvs ce zice?

Nu stiu cine v-a zis ca le aveti cu morala, dar concluziile trase sunt cam gresite. Nu se ia mai mult decat permite legea, ci se infiinteaza poprire pe o anumita suma. Daca suma respectiva este retinuta din mai multe conturi, asta nu inseamna ca se comite o infractiune. Banii in plus, trebuie restituiti, nimic de zis, dar fapta penala are o definitie clara, din fericire, iar aici nu avem nicio fapta penala.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
@jocandi...
Nu se ia mai mult decat permite legea… Banii in plus, trebuie restituiti…

Daca se ia numai cat permite legea, de unde apar banii in plus #-o
Logica mea nu poate zice nimic in fata ,,logicii" d-voastra:D
Nu stiu de ce imi zboara gandul la bancurile cu Radio Erevan, la cele din categoria nu i s-a dat, ce i s-a luat
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
DlGoe, utilizator
Este interesant ca nu aveti nimic de zis cu privire la modul gresit in care ati tras concluziile, in primul dvs mesaj, dar incercati sa va scoateti tragand de o expresie ca de un elastec. Nu stiu pe ce va bazati aroganta, dar este doar problema domniei voastre. Cand am zis ca nu se ia mai mult decat permite legea, ma refeream la ceea ce retine efectiv statul, in contul datoriei. Restul, se restituie. Este imposibil de gestionat in alt mod . Debitorul este cel care isi asuma aceasta situatie, prin faptul ca nu isi plateste la timp datoriile. Daca este suficient de diligent, poate evita aceasta situatie neplacuta pentru el.

Cat despre Radio Erevan, ce ziceti de afirmatia dvs ca statul doar trimite adresa de poprire, o pune la dosar si gata? Nu vi se pare un banc bun?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de plata catre persoana care are poprire pe cont costin_cirstea costin_cirstea Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema cu care ma confrunt acum si careia nu i-am gasit o solutie. Am cautat pe forum dar nu am gasit (daca acest ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar ady09 ady09 Am primit în data de 05.11.2019, mesaj de la bancă cum că mi-a fost poprit contul de cat ANAF pentru o sumă de 91 de lei In urma verificarilor am ... (vezi toată discuția)