avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca la nivel national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca la nivel national

buna seara

mai exista CCMN, iar la negocierea contractului colectiv de munca la nivel unitate trebuie avut in vedere acesta? daca negocierile CCM la nivel unitate ajung in impas, ce se poate face, in afara de mediere (care nu a dat rezultate) iar declansarea grevei va da castig de cauza, in instanta, angajatorului, ca urmare a activitatii ce se desfasoara in unitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 14 Septembrie 2013
De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.

Greva poate fi declarată numai dacă, în prealabil, au fost epuizate posibilităţile de soluţionare a conflictului colectiv de muncă prin procedurile obligatorii prevăzute de prezenta lege, numai după desfăşurarea grevei de avertisment şi dacă momentul declanşării acesteia a fost adus la cunoştinţa angajatorilor da către organizatori cu cel puţin două zile lucrătoare înainte.

Incercati prin arbitraj solutionarea divergentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greva hogye lavinia hogye lavinia In ce conditii de poate declansa greva? Mentionez ca nu au primit salariile de 4 luni. (vezi toată discuția)
Legalitatea grevei Radamante Radamante Codul de dialog social precizeaza ca: ART. 128-(1) Contractele colective de muncă se pot negocia la nivel de unităţi, grupuri de unităţi şi sectoare de ... (vezi toată discuția)
Greva badeaminel badeaminel Buna ziua , As dori sa stiu daca putem declansa Greva Generala avand CCM la nivel de unitate pentru neplata salarilor ,mentionez ca am avut o greva spontana de ... (vezi toată discuția)