avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neglijenta in serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neglijenta in serviciu?

Buna ziua!
Am o prietena care lucreaza la posta si se afla intr-o situatie pe care voi incerca s-o explic:
Mai exact, ea si alte citeva colege in calitate de functionar la ghiseu, au facut plata unei pensii de handicap, (care in mod eronat a fost trimisa la posta spre achitare de catre instituia abilitata), catre o persoana care se pare ca in urma unor verificari s-a dovedit a fi de ceva mai putin de un an, arestata !!!
Prin urmare, persoana care s-a prezentat la ghiseu cu buletinul titularului a fost fara indoiala un escroc care s-a substituit acestuia cu scopul clar de a-si insusi acesti bani.
Acum, nici mai mult nici mai putin, Posta si implicit Directia de asistenta sociala, in loc sa initieze demersuri pentru identificarea si prinderea acestui escroc, le impune acestor functionare, printre care si prietena mea, sa plateasca din banii proprii, sa acopere prejudiciul.
Dincolo de faptul ca este absolut revoltator faptul ca se aseaza lucrurile exact pe dos, la conditiile de munca , dar si la nivelul salariilor pe care stiu ca le au ( cam minimul pe economie) chiar ca e practic imposibil s-o faca.
Acum eu va rog pe dvs. sa-mi spuneti ce credeti ca ar trebui sa faca, cum ar trebui sa procedeze?
Eu i-am spus ca ar trebui sa faca plingere la politie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 5 Aprilie 2014
Face si plangere la Politie dar era de datoria ei sa verifice persoana care a luat banii cu actul de identitate unde are si o fotografie.
@ Anca Puma

Nu o poate ajuta aceasta plangere la Politie prea mult decat daca este prins cel care si-a insusit banii pe nedrept.
Prejudiciul cauzat va fi obligata sa-l repara, urmand a recupa banii la de la persoana respectiva .

Odata cu C.I./B/I trebuia sa se prezinte si o imputernicire din partea acelei persoane..
E adevarat ca e datoria functionarului sa verifice actul de identitate cu persoana din fata ghiseului, numai ca din cite inteleg e vorba de o persoana din acea categorie care arata cam toti la fel, pentru ca nu s-a inselat doar prietena mea ci inca alte citeva colege ale ei, si pina la urma, un functionar amarit, nu e un expert criminalist, asta e clar.
Multumesc oricum, insa eu continui sa cred ca o institutie, o companie, in fine un angajator de anvergura Postei, ar trebui sa faca mult mai mult pentru a-si proteja interesele, si angajatii, pentru ca pe acesti angajati se pare ca nu-i protejeaza nimeni.:-/
De ce ar trebui sa protejeze un angajator un salariat care greseste?
Stimate domnule,
probabil ca ar fi o discutie mult prea lunga pentru a va raspunde eu la ultima dvs. intrebare, si cu siguranta nu am dorit initierea unei polemici pe acest subiect.
Insa, daca accepati doar o singura remarca, as putea sa spun ca sunt "n" situatii in care angajatorii gresesc si nu doar neintentionat fata de angajatii lor, o stim cu totii foarte bine, dar, pentru ca legea le ingaduie o pozitie de forta in raport cu acestia ( ca tot suntem pe avocatnet.ro), intotdeauna in situatii de acest fel, se grabeste toata lumea sa gasesca acarul Paun.
Va doresc sa nu va gasiti niciodata in postura acarului cu pricina !

Alte discuții în legătură

Am fost escrocata IoanaDM IoanaDM buna seara! luni,pe 30 ianuarie 2012 am fost escrocata e cate o persoana care spunea ca este un anagajat romtelecom si ca tatal meu a castigat 27000 de ... (vezi toată discuția)
Infractiune? iustinian13 iustinian13 Un angajat, inspector de asigurari, preda tocumentele intocmite cu privire la incasarile dintr-o sapatamana, prin posta, ( chitante, polite, borderouri), dar ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic plecat cu banii blueriver blueriver Acum cateva luni am angajat un consilier juridic in firma care abuzand de increderea si nepriceperea mea a reusit sa fure 12.000 lei. Imi cerea bani pentru ... (vezi toată discuția)