Buna seara! In urma unei licitatii s-a incheiat un contract de locatiune intre societatea x si societatea y, aceasta din urma avand calitate de chirias.
Marea enigma a mea este cum a reusit administratorul societatii y sa faca sediul social al acestei firme in spatiul inchiriat de catre societate x, fara acordul scris al acseteia si fara sa existe vreo clauza de asa natura in contract?
In contractul incheiat intre aceste doua parti este sttipulat un alt sediu social , iar intr-un tarziu societatea x a aflat de sediul social al societatii y de la ORC, care este la locul mentionat.
Ce ar fi de facut in continuare tinand cont si de faptul ca societatea y are datorii mari fata de cealata parte si nu da semne ca ar vrea sa le achite?
multumesc. :(
Inițial spuneți că s-a încheiat un contract de locațiune iar ulterior că nu a fost semnat. Dacă s-a încheiat un contract de locațiune și este înregistrat la administrația financiară, puteți merge cu el la executor și vă recuperați drepturile financiare prevăzute de contract. Aveți interesul să vă folosiți de contract dacă sunteți locator și cele stipulate în contract vă sunt de folos. Dacă nu vă este de folos reziliați-l și solicitați evacuarea locatarului.
M-am referit la faptul ca societatea y si-a facut sediul social in spatiul inchiriat de catre noi fara acordul nostru, este posibil asa ceva? Contractul s-a semnat, insa in acel moment societata y avea un alt sediu, pe care acum si l-a schimbat fara acordul nostru in spatiul inchiriat de noi, si de care am aflat din intamplare de la ORC, pt ca nu ajungeau la destinatar somatiile, facturile etc trimise de noi la sediul pe care noi il stiam.
multumesc
Nu exista o rigoare speciala la solicitarea inregistrarii in registrul comertului a stabilirii sediului unei societati comerciale intr-un loc sau altul...Puteti sa solicitati de la aceasta institutie contra cost copii certificate a actelor care au stat la baza inregistarii sediului societatii . In situatia in care mentiunea de inregistrare a sediului va prejudiciaza aveti posibilitatea de a va adresa tribunalului pentru radierea acesteia, daca reprezentantii societatii nu fac amiabil aceasta operatiune. Conform art. 10 alin. 2 din OUG 116/2009, solicitantul inregistrarii in registru comertului a unei mentiuni, raspunde de exactitatea, legalitatea si autenticitatea documentelor depuse in sustinerea inregistrarii acestora.