avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum este posibil sa existe sediu social in doua ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata?

buna ziua,
este vorba de o situatie:
in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate comerciala.
La data infiintarii, societatea trece in RC sediul social ca fiind cel unde locuieste chiriasul( apartamentul sau proprietate personala) si ca punct de lucru ramane spatiul unde a inchiriat.
La data de 22.11.2011 societatea intra in faliment, se dispune dizolvarea ei la data de 3 .02.2012. Are loc rezilierea contractului de inchiriere dintre proprietar si chirias de comun acord, iar la data de 1 martie 2012 societatea paraseste spatiul inchiriat.
Propietarul a vrut sa-si faca propria societate. Insa la RC nu poate trece sediul social pe imobilul care l-a avut inchiriat deoarece acolo figureaza societatea care a plecat cu sediul social.
Ceva este inneregula: se face inmatricularea pe un sediu social iar apoi cum dumnezeului isi schimba sediul??? Culmea este ca pe certificatul de inmatriculare figureaza sediul social ( adresa apartamentului chiriasului) iar la RC in baza lor de date figureaza sediul social pe adresa imobilului inchiriat!!!!:O:O
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:57, 27 Iulie 2012
Pana cand se rezolva problema dizolvarii si lichidarii societatii care a detinut spatiul in calitate de chiriasa, proprietara spatiului isi poate constitui o societate cu sediul in aceeasi locatie in conditiile in care mentioneaza un spatiu departajat, respectiv dintr-un apartament mentioneaza camera 1. Adica, spre exemplu, adresa unei noi societati va fi: mun. A, str. B, nr. X, bl. Y, sc. Z, ap. Q, camera 1, jud. C.
Solicitati instantei in temeiul art. 25 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului radierea mentiunii prin care s-a facut inregistrarea sediului.
Dar nu vi se pare ca ceva nu-i in regula:
pe certificatul de inmatriculare al societatii figureaza un sediu iar in baza de date la ORC este trecut cu totul alt sediu.
Sau gresesc eu si nu stiu ca pe certificatul de inmatriculare sediul trecut nu este cel social???
De fapt unde se scrie sediul social , pe care document??
Sediul social al unei societati este inscris pe certificatul de inregistrare (cel colorat) emis de Registrul Comertului, sub denumirea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Sediu stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua , locuiesc intr-un apartament inchiriat . vreau sa imi deschid o firma si vreau sa fac ca sediu social si administrativ al societati in apartamentul ... (vezi toată discuția)