avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terasa vecin / limita proprietate..este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terasa vecin / limita proprietate..este legal?

Buna ziua . Un vecin a turnat o placa de beton peste o constructie, exact pe limita de proprietate . Doresc sa stiu daca vecinul poate face o terasa la nivelul gardului din beton - de fapt, parapetul va fi mai sus cu cca 50 cm. - , exact lipit, pe limita de proprietate ? Mentionez, ca anterior, acolo era o magazie , insa fiind acoperis, acest lucru nu deranja . Acum, fiind vorba de o terasa , devine o problema , deoarece practic "priveste'" in curtea vecinior. Pentru aceasta terasa are nevoie de autorizatie de construire ? Are nevoie de acordul vecinilor scris pentru a construi pe limita de propreietate ?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
CRM2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:40, 17 Septembrie 2013
Daca placa este execu in vigoaretata strict in proprietatea vecinului,acesta nu a incalcat nicio dispozitie
Referitor la terasa,este hazardat a emite raspuns fara a cunoaste detaliile tehnice de amplasament
Referitor la aspectul ca terasa , devine o problema , deoarece practic "priveste'" in curtea vecinior,nu va puteti pronunta deoarece,vecinul are posibilitatea sa indeparteze aceasta situatie prin amplasare de policarbonat,ceea ce indeparteaza riscul invocat de dvs


Policarbonat...chiar si transparent, indeparteaza lumina...e vorba de spatiu destul de limitat, cu imobile inalte/2nivele...chiar este o problema. Practic placa este lipita, turnata de gardul vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima intre constructie permanenta (terasa) si limita de hotar adrian110279 adrian110279 Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu o nelamurire in ce priveste o constructie permanenta, respectiv o placa de beton (terasa) construita de vecin care ... (vezi toată discuția)
Construire gard intre proprietati lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: In 2010 am achizitionat o casa iar in spatele casei era un teren gol. Constructorul a ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa de ploaie pe propietatea mea adrian110279 adrian110279 Buna ziua, Casa vecina , care sa constuit ulterior achizitiei casei mele este construita la 2 m fata de limita de hotar si iintre casa mea si aceasta este ... (vezi toată discuția)