avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire gard intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire gard intre proprietati

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: In 2010 am achizitionat o casa iar in spatele casei era un teren gol. Constructorul a vandut acest imobil cu un gard din plasa simpla in spate gen plasa impremuire autostrada. Ulterior dupa ce am inaintat cu amenajarea am construit un gard cu fundatie de beton pe care am placat piatra (fundatie care a fost turnata de la limita de hotar in interiorul curtii mele de apx.25cm) si panouri de lemn avand o inaltime maxina de 2m. Anul acesta un dezvoltator a achizitionat terenul din spatele casei si acum a venit cu "ideea" de a ne da jos gardul nostru sa mai toarne beton ca sa ridice fundatia pentru ca exista o difernta de nivel de cel putin 20cm, practic acum cum au excavat si va trebui sa niveleze terenul in jurul caselor executate de ei apa vine in curte la mine. Pentru mine este un disconfort si un deranj foarte mare ca sa imi dea gardul jos, sa toarne beton pentru suprainaltarea fundatiei existente. Dupa parerea mea eu consider ca el trebuie sa isi faca fundatie de gard pe langa fundatia mea pentru ca eu am gard. Sau in cazul vecinilor care au gardul acela de plasa fara fundatie ce va face? va intra in proprietatea vecinilor ca sa faca gard?

Alte discuții în legătură

Probleme cu montarea gardului vladdumitru vladdumitru Buna ziua, Am terminat constructia unei case , toate bune si frumoase pana cand am inceput amenajarea curtii si mai exact montarea gradului (din panouri ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre vecini. Leonardo77 Leonardo77 Buna ziua, Stiu ca acest subiect este foarte des intalnit, si am vazut pe forum diverse rezultate, dar nu stiu cat de clar este pentru situatia mea. Am ... (vezi toată discuția)
inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale auricap auricap Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)