avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta minima intre constructie permanenta (terasa) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta minima intre constructie permanenta (terasa) si limita de hotar

Buna ziua,

Sper ca ma puteti ajuta cu o nelamurire in ce priveste o constructie permanenta, respectiv o placa de beton (terasa) construita de vecin care este lipita de casa lui si de limita de hotar , respectiv de zidul despartitor intre casele npastre.
Casa vecina s-a construit la o distanta de minim 2 m fata de limita de hotar respectand legea (are aceasa distanta deoarece are gamurile indrepatate inspre curtea mea) dar respectiva placa de beton (terasa care urmeaza a fi acoperita) este construita intre casa lui si limita de hotar (mai exact este lipita de fundatia de beton care despart casele noastre).
Intrebarea mea este : este legal conform legilor in vigoare sa construiasca o asemenea terasa si anume lipita de gardul despartitor dintre case?
Pun aceasta intrebare deoarece conform codul civil , articolul 612 daca nu gresesc trebuie respectata o distanta de minim 60 cm fata de linia de hotar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: monicaf , utilizator 03:34, 28 Aprilie 2021
Buna ziua,
Puteti depune o sesizare scrisa la primarie.
Buna ziua,

Acesta este pasul urmator , sa ma interesez la primarie despre acest aspect dar eu vroiam sa stiu sigur daca articolul 612 din codul civil este aplicabil si acestui tip de constructie sau face referire doar constructiilor pe verticala ca sa ma exprim asa (blocuri/case).

Multumesc.
Acea terasa este o anexa a casei si pentru constructie ei este necesara Autorizatie de constructie.
Eu zic ca acel articol se aplica in cazul dvs.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Am inteles perfect dar o ultima intrebare si imi cer scuze ca sunt mai pisalog dar daca casa avea in plan trecut construirea unei terase? unde trebuia sa se termne aceasta terasa? mentionez ca casa a fost construita recent de la zero si eu vreau sa stiu daca este ok ca terasa respectiva ( fie ca este in planul casei fie ca nu este) sa fie lipita de gardul de la linia de hotar.

Va multumesc.
La hotar, daca exista acordul vecinului in cauza, sau la minim 60 de cm de acesta ( daca prin Certificatul de urbanism sau alte hotarari nu se prevede altfel). daca nu primeste acel acord.

Alte discuții în legătură

Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei ... col409 col409 Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei femei, am construit, de asemenea pe banii noștri integral, un gard din placi de beton pe toată ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire Daniel Slabu Daniel Slabu Buna ziua, Pentru cineva care poate sa ma ajute... Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima ? probleme1 probleme1 Un coproprietar are doua magazii LIPITE pr hotarul . Adica EXACT pe gard , fara nici cea mai mica distanta . Va rog sa-mi spuneti : care este distanta minima ... (vezi toată discuția)