avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura vanzare masina epava
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura vanzare masina epava

Un autoturism al societatii a fost declarat dauna totala in urma unui incendiu. La ce valoare se inregistreaza in contabilitate epava si ce se trece pe factura de vanzare ca si denumire de produs a acestei epave?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 14:46, 17 Septembrie 2013
Buna ziua,

Autoturismul se vinde la fier vechi? Nu prea se intelege din mesaj pentru ce se intocmeste factura.
La ce inregistrare in contabilitate va referiti? Autoturismul nu este inregistrat in contabilitate?

Numai bine
Autoturismul este inregistrat in contabilitate, este complet amortizat, se va casa. Se va vinde unei firme de dezmembrari auto. Avea asigurare casco, urmeaza sa primim despagubirea si epava. Despagubirea stiu ca se inregistreaza cu suma de la asigurari dar epava la ce valoare se inregistreaza? Pe factura ce se trece "produse reziduale" sau cum pur si simplu "epava" ca si denumire?
Nu este nevoie sa mai inregistrati "epava" in contabilitate; veti factura contravaloarea acesteia ca si piese sau carcasa la pretul negociat cu firma de dezmembrari, urmata de scoaterea ei din evidenta prin cazare.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Epava-leasing cimpazu cimpazu Buna ziua, am si eu o nelamurire: am o masina in leasing financiar. masina a fost lovita dauna totala. firma de leasing a fost despagubita de asigurarea sa ... (vezi toată discuția)
Casare masina avariata peliza peliza Buna ziua! Care sunt pasii si documentele necesare scoaterii din uz (casarii) unui autoturism neamortizat integral, dar avariat in proportie de 70%, fara ... (vezi toată discuția)
Dauna totala kristinna90 kristinna90 in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in ... (vezi toată discuția)