avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare masina avariata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare masina avariata

Buna ziua!
Care sunt pasii si documentele necesare scoaterii din uz (casarii) unui autoturism neamortizat integral, dar avariat in proportie de 70%, fara CASCO!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: peliza , utilizator 09:41, 11 Octombrie 2011
Se intocmeste o decizie de inventariere care constata ca mijlocul fix este avariat in proportie de 70%. Se completeaza un Proces verbal de scoatere din functiune a mijloacelor fixe. Prezentati-va la Remat pentru a fi dezmembrat.

Inregistrarile contabile sunt:

2813=2133 scoaterea din evidenta a mijlocului fix la valoarea amortizata.
658.3=2133 inregistrarea valoarii neamortizate
3024=758.3 inregistrarea pieselor de schimb si a materialelor ce au rezultat in urma dezmembrarii autoturismului :
Multumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in contabilitate dauna totala autoturism ioanaep ioanaep care sunt inregistrarile contabile in cazul in care a avut loc un accident in urma caruia autoturismul a fost declarat dauna totala? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe nefunctionale camicami camicami Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in evidenta contabila ,la mijloace (cont 2133), trei autovehicule care nu mai sunt functionale,ele,ca ... (vezi toată discuția)